‘Alles wat je aandacht geeft groeit’

schreven we verleden jaar rond deze tijd. En dat hebben we geweten ;-). In omvang zijn we afgelopen jaar verdubbeld en met nieuwe klanten als ABNAMRO, CYSO, GoudappelCoffeng, DSM en Mangrove is het prettig samenwerken aan talent performance.

Trots zijn we op onze samenwerking met OTYS Recruiting Technology waarmee we 11.000 recruiters de mogelijkheid bieden om hun klanten te helpen met het selecteren van kandidaten die snel productief zijn en waarde toevoegen. En natuurlijk met onze participatie in het Tesla Transformation project van Vincent Everts.

Inhoudelijk kijken we terug op een productief jaar waarin we voor de eerste keer het event een Kuip vol Talent organiseerden (bekijk het integraal terug) en onze eigen app Talent Driver lanceerden. We presenteerden ook 2 onderzoeksrapporten naar Productiviteit en Teams en publiceerden een white paper Management Development. Jan Prins deed een selfie op youtube om uit te leggen hoe je rendement uit talent haalt. We organiseerden weer een diner college, gingen met klanten het water op voor trainingen team performance en verzorgden vele workshops en masterclasses. En als klap op de vuurpijl zagen we dat onze visie op talent werd gedragen door onze nieuwe ’Nederland-is-rijk-aan-talent’ koning. Immers: iedereen heeft talent, alleen niet voor elke functie. Een participatiemaatschappij werkt ook alleen met talent op de juiste plek.

Voor 2014 is ons thema “Aandacht creëert waarde”. Immers hoe meer en makkelijker we alles online delen, hoe waardevoller echte, ongedeelde aandacht wordt. Dat geldt natuurlijk niet alleen privé maar ook in het werk.

Wij zien dat een goed gesprek (aandacht) op basis van onze TMA talentenscans mensen inzicht en richting geeft waar ze een paar jaar mee vooruit kunnen. Kwaliteiten zijn er immers om te benutten en valkuilen om omheen te lopen.

Het krijgen van open en eerlijke feedback is essentieel om jezelf te ontwikkelen. Kritische feedback zorgt voor groei, zolang het gaat in een sfeer van vertrouwen en met begrip. Constructieve feedback in combinatie met oprechte aandacht is in onze visie een cadeau(!) voor iedere medewerker. Onze TMA compententieanalyses helpen om dergelijke feedback gestructureerd en efficiënt te verzamelen.

Aandacht is ook van belang bij het selectieproces van nieuwe medewerkers. Veel bedrijven nemen nog steeds genoegen met een inwerkperiode van meer dan een jaar. Terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is om met een TMA assessment een nieuwe medewerker direct goed te leren kennen. Iets meer aandacht in het in begin levert zo op termijn veel winst op.

Aandacht is het nieuwe waarde creëren en daarom wensen wij jullie in 2014 veel aandacht! En als je tot hier hebt gelezen danken wij je voor jouw aandacht 😉

PRiMAN Talent Team
JanMaartenKarinMargreetTineke & Sybren

PS1: Heb je een iPhone, iPod of iPad download dan onze talent driver app nog enkele dagen gratis! (normaal €1,79).

PS2: Heb je talent voor een halve marathon en zin om mee te lopen in de City Pier City loop op 9 maart? We hebben nog plaats in het PRiMAN team!