Talent management voor medewerkers en jezelf

Voor jezelf of medewerkers

Haal het maximale uit jezelf met TMA

Herken je onderstaande vragen?

  • Wat zijn mijn talenten?
  • Welke competenties kan ik makkelijk ontwikkelen en welke zullen me moeite kosten?
  • Hoe verhoud ik mij tot anderen?
  • Welke werkomgeving en managementstijl past bij mij?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten? En wat zijn dan mijn valkuilen?
  • Waar moet ik op letten in de samenwerking met anderen?
  • Ben ik geschikt om leiding te geven?
  • Hoe presteer ik in de ogen van collega’s?
  • Hoe kan ik mijzelf verder ontwikkelen in een bepaalde competentie of vaardigheid?
  • Hoe zorg ik dat anderen beter met mij gaan samenwerken?
TMA methode managers

Door inzicht te geven in jouw unieke persoonlijkheid helpt TMA je om in je kracht te komen.

Deze organisaties werken al met de TMA methode

Ontwikkel jezelf met TMA workouts

team performance

Voor welke van de in totaal 39 workouts jij talent hebt, hangt af van jouw uitkomsten.

Talentontwikkeling is jouw eigen verantwoordelijkheid. Niet van jouw baas en ook niet van de HR collega’s. Ergens talent voor hebben wil niet zeggen dat je er ook gelijk goed in bent. Talent betekent vooral dat je aanleg hebt om een bepaalde vaardigheid of competentie te ontwikkelen tot een hoog niveau. Met talent alleen kom je er dus niet. Het vergt kennis en ervaring om van een talent een competentie of vaardigheid te maken.

Niemand is overal goed in. Dus voor sommige competenties heb je waarschijnlijk meer talent dan voor andere. Competenties ontwikkelen waar je veel talent voor hebt gaat de meeste mensen makkelijk af. Maar het omgekeerde geldt ook: competenties ontwikkelen waar je weinig talent voor hebt, is lastig en kost je veel energie.

De TMA dashboards geven jou het inzicht wat je nodig hebt om jezelf maximaal te ontwikkelen vanuit jouw talenten. Zo wordt je met minder inspanning eerder de beste versie van jezelf.

TMA geeft je niet alleen richting maar ook honderden workouts die je kunt doen om jezelf te ontwikkelen. Voor elk van deze workouts geeft de TMA analyse een indicatie van de mate waarin je er talent voor hebt. De workouts kun je geheel zelfstandig doen of in overleg met een persoonlijke TMA gecertificeerde talentcoach. Zo helpt TMA je om  zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

De persoonlijke ontwikkelomgeving van TMA

Zodra je klaar bent met de TMA talent analyse krijg je direct inzicht in jouw talenten en een volledig gepersonaliseerde en praktische doorvertaling hoe je die kunt inzetten in allerhande situaties, variërend van Samenwerken tot Zelfstarten en van Durven tot Thuiswerken.

Bovendien heb je direct toegang tot de tientallen (46 om precies te zijn) workouts variërend van Beter brainstormen tot Delegeren en van Klantgerichter werken tot Leiderschap tonen. Elke workout bestaat uit 10 tot 20 artikelen met uitleg, voorbeelden en een praktische oefeningen om je nieuw verworven kennis en inzicht direct in de praktijk te brengen.

Je hebt ook de mogelijkheid  om je talenten te delen met collega’s of anderen. Je kunt je talenten online delen met iedereen die je wilt. Mensen krijgen een email en kunnen zonder in te loggen zien wat jouw talenten zijn. Hier is een voorbeeld.

Als je jouw talenten deelt met iemand die besluit zijn of haar talenten ook met jou te delen wordt het helemaal mooi: dan krijgen jullie beiden gepersonaliseerd advies over hoe jullie het beste kunnen maken van de communicatie en samenwerking.

Je hebt ook de mogelijkheid om feedback te vragen op je talenten. Ook dat kun je zo vaak doen als je wilt en aan iedereen die je wilt. Mensen wordt gevraagd of ze jou talent herkennen (dat is in het algemeen een goed teken) en of ze nog wat mee willen geven over dat talent. Juist deze kwalitatieve feedback blijkt heel waardevol.

Feedback vragen op je competenties is ook mogelijk en dat werkt vooral goed als er vanuit je werkgever of door je coach een competentieprofiel is gekoppeld. 

TMA methode managers

Er zijn in totaal 20 talentartikelen waarvan de inhoud voor iedereen anders is. Ook die hangt helemaal af van jouw unieke uitkomsten.

Reskilling en upskilling op basis van je talent

Jolijn van Eunen KPN

“Wij zijn erg enthousiast over de TMA Talent Analyses die we helemaal hebben geïntegreerd in onze Academy. Alle onze medewerkers kiezen er zelf voor om inzicht te krijgen in hun talenten en op basis daarvan hun loopbaan binnen KPN invulling te geven. Met zowel een pool van intern opgeleide en gecertificeerde TMA coaches als een externe pool met professionele coaches bieden we onze mensen optimale ondersteuning bij het doorvertalen van de uitkomsten naar keuzes en ontwikkeling.”

Jolijn van Eunen, Head of Learning & Development KPN