Talentmanagement voor managers en ondernemers

Voor managers en ondernemers

Haal het maximale uit jouw team met TMA Methode

Herken je onderstaande vragen?

  • Zal X succesvol zijn in deze nieuwe functie of dit project?
  • Hoe kan ik X helpen om beter te worden in competentie Y?
  • Wie is het meest geschikt voor deze nieuwe klus?
  • Kunnen X, Y en Z straks op effectieve wijze met elkaar samenwerken?
  • Ik ben niet tevreden over X, wat kan ik daaraan doen?
  • Hoe kan ik succesvoller worden met mijn team?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de mensen in mijn team meer gaan werken op de manier die mij voor ogen staat?
team performance

In het TMA talent management systeem hebben managers een eigen team dashboard met diepere inzichten, overzicht en adviezen om het maximale uit hun team te halen.

Deze organisaties werken al met de TMA methode van PRiMAN

Rendement uit talent, team succes

team performance

Het team potentieel is gecontrueerd op basis van de individuele uitkomsten van de leden van het team. In een sterk team loopt de linkerkolom vol, in een zwak team juist de recherkolom.

Als leidinggevende ben je er op gefocust om het maximale uit je mensen te halen. Talent management vergt leiders die oog hebben voor de drijfveren en intrinsieke motivatie van hun medewerkers. Immers: al je medewerkers hebben talent, maar niet voor elke functie.

Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je steeds een optimale match weet te maken tussen wat er moet gebeuren en wat de mensen moeten doen om dat voor elkaar te krijgen.

Alles gaat beter en makkelijker als je talenten van de mensen in jouw team kent en die in je besluitvorming meeneemt als het gaat om uitbreiding van je team. De TMA team dashboards geven jou het inzicht over het team als geheel en over individuele medewerkers  om betere antwoorden te krijgen op vragen waar je dagelijks mee wordt geconfronteerd. Al je mensen hebben een gebruiksaanwijzing en die is voor iedereen anders, ook als ze in dezelfde functie zitten.  TMA geeft je niet alleen het inzicht maar ook de adviezen die je direct kunt toepassen om je team effectiever aan te sturen en betere keuzes te maken. Of het nu gaat over omgang met mensen of het team uit breiden.  Zo maak jij met jouw mensen het verschil.

Sturen op resultaat met dashboards van TMA

TMA stelt je in staat om veel meer data gedreven beslissingen te nemen. Niet alleen over de inzet maar ook over de aard van het werk dat je aan je mensen delegeert. Het blijkt dat het succes van iemand in een bepaalde rol of functie wel degelijk voorspelbaar en stuurbaar is op grond van talentscores en teamsamenstelling.

Door je mensen structureel te stimuleren om feedback op te halen (niet alleen bij jou) en dat te combineren met hun potentie kun je steeds proberen om ze in hun high performance zone te krijgen. Daar waar ze optimaal op hun talenten worden ingezet, flow ervaren en maximaal presteren gegeven hun kennis en ervaring. Het 9-box grid in jouw dashboard geeft je exact het inzicht wat je nodig hebt.

Bovendien geeft TMA je, door de uitkomsten van je individuele teamleden te combineren, een doeltreffend inzicht over de cultuur van je hele team en vertaalt dat naar praktische management adviezen en oplossingen voor in-, door- en uitstroom binnen je team, afdeling of bedrijf.

TMA methode managers

De performance matrix (of 16 box grid) kan worden geconstrueerd uit de resultaten van een TMA talentanalyse en een TMA competentie review (bij voorkeur op basis van 360 graden feedback). De matrix geeft aan waar het succces zit (rechtsboven), waar de ontwikkelbaarheid (rechtsonder), waar het gevaar op uitval zit (linkboven) en waar je beter geen energie meer in kan stoppen (linksonder).

Performance management gebaseerd op je talent

“Wij zijn begonnen met het in kaart brengen van iedereens talenten en ervoor te zorgen dat iedereen op een functie zit waar ze die talenten ook in kwijt kunnen. Vervolgens hebben we team sessies georganiseerd waarin mensen hun talenten met elkaar gingen delen en bespreken. Dat heeft geleid tot meer begrip en betere samenwerking. Daarna zijn we aan de slag gegaan met gedragsgericht feedback. Dat helpt ons om de productiviteit nog verder te verbeteren.”

Bas Visser, oprichter en directeur Findock

Plan een advies gesprek of vraag een demo aan