TMA Methode

TMA® Methode is een geïntegreerde systematiek voor selectie, ontwikkeling en beoordeling van medewerkers waarbij de ontwikkeling van talenten en competenties centraal staat. Om zo op concrete wijze het beste uit mensen te halen. TMA® Methode is een Nederlands product en wordt ontwikkeld en uitgegeven door EhrmVision. TMA Methode wordt geleverd middels een TMA Portal die de sturingsinstrumenten bevat die een organisatie kan inzetten om de resultaten (performance) zo goed mogelijk te krijgen:

  • de selectie van de juiste medewerkers
  • de ontwikkeling van de medewerkers
  • het managen en beoordelen van de prestaties van medewerkers
  • de samenwerking tussen de medewerkers

TMA® methode is gebouwd op de missie om psychologische kennis toegankelijker en bruikbaarder te maken vanuit de visie dat de gedragsvoorkeuren en -stijlen van mensen zeer bepalend zijn voor het succes in de werkomgeving. De ontwikkeling ervan is een een voortdurende evolutie die inmiddels al 2 decennia aan de gang is.  

Met de  TMA® methode worden 53 competenties en 22 drijfveren uitvoerig in kaart gebracht. Dit biedt de basis voor verantwoorde besluitvorming, persoonlijke ontwikkeling en rendement verbetering.

Bekijk alle TMA Competenties
Bekijk alle TMA Drijfveren

TMA Methode Portals worden geïmplementeerd bij klanten met als doelstelling management en medewerkers die inzicht te geven die kan helpen om de kwaliteit van beslissingen over zaken als passend werk, persoonlijke groei, beoordeling en ontwikkeling te verbeteren. Jaarlijks maken honderdduizenden mensen gebruik van één of meerdere instrumenten van de TMA methode. Dat aantal groeit jaarlijks met een 2 cijferig percentage. Het leeuwendeel daarvan heeft betrekking op de Nederlandse markt. De laatste jaren begint de TMA® methode ook aan te slaan in het buitenland.

Al vanaf de oprichting (in 2011) heeft PRiMAN zich helemaal gespecialiseerd in de implementatie van de TMA methode bij klanten. Sinds 2018 is PRiMAN ook licentie partner van TMA methode, dat betekent dat PRiMAN als enige reseller in Nederland TMA portals kan leveren.