Als succesvol bedrijf worden wij nogal eens gevraagd om bepaalde activiteiten te sponsoren. Zeker bij activiteiten waarbij het leveren van een persoonlijke prestatie voor een goed doel voorop staat doen wij graag mee. Jaarlijks ondersteunen we deelnemers aan bijvoorbeeld RoPaRun (die ieder jaar langs ons hoofdkantoor komt) of Alpe d’HuZes. En andere initiatieven waarbij het leveren van een sportieve prestatie ten behoeve een goed doel voorop staat.

Daarnaast ondersteunen we enkele stichtingen met een ANBI status structureel. 

 

 

“Als de basis niet goed is kun je nog zo je best doen in de kliniek maar boek je geen structurele vooruitgang.”

De quote is van Hugo Tempelman. Hij en zijn vrouw zijn al 30 jaar actief als arts in Zuid Afrika en oprichters van Ndlovu Care Groep, die zowel helpt met zorg als meer basale levensbehoeften. Ze doen ook baanbrekend onderzoek naar bestrijding van het HIV virus (een groot probleem in Zuid-Afrika) en COVID19 (de Omikron variant is ontstaan Zuid-Afrika en ontdekt in het lab van Ndlovu. De organisatie mixt top research naar virussen als HIV en COViD19 met basale voedings- en scholingsprogramma’s. De stichting Tjommie ondersteunt hen met financiele hulp en kennisoverdracht.

Voor veel families in townships van Zuid-Afrika is december een extra moeilijke maand om rond te komen. Dankzij de Christmas Hampers – voedselpakketten met Kerst zijn kinderen en hun verzorgers gesteund en krijgen zij voor heel even een zorgeloze Kerst met een goed gevuld levensmiddelenpakket. In totaal steunt Tjommie tweehonderd gezinnen met Kerst. Onder het mom geen kerstpakket voor ons maar een voedselpakket voor hen dragen wij hier aan bij.

Douwers zijn vrijwillig werkende mentoren die midden in de (Rotterdamse) maatschappij staan en zich graag willen inzetten voor kwetsbare en/of overbelaste jongeren.

Rotterdamse Douwers

PRiMAN ondersteunt de stichting die op professionele wijze de vrijwillige douwers (mentoren) aan de jongeren (coachees) koppelt. Dankzij onze inzet heeft de stichting beschikking gekregen over een eigen TMA talent portal waarmee het mogelijk is zowel de jongeren als de hun mentoren een talentenanalyse te geven. De jongere verkrijgt daarmee een beter inzicht in zijn ontwikkelmogelijkheden en de mentor kan hem/haar daar gerichter op coachen. Lees er meer over op de site van Rotterdamse douwers