Olympisch kampioen

Talent Prestatiegericht

Hoge score op de TMA drijfveer Ambitie & Uitdaging

 

Er staat weer een nieuwe talentgesprek online. Deze keer met Jochem Uytdehaage, olympisch, wereld en Europees schaatskampioen.

Jochem scoort een 9 op de TMA drijfveer Ambitie & Uitdaging

Voor iemand met het talent van Jochem is het rijden in een schaatsploeg en meedoen aan toernooien een prachtige werkomgeving. Een omgeving vinden waarin competitiegerichtheid net zo belangrijk is in de maatschappij, is een stuk lastiger. Hoe weet je of je beste vader bent? Of de beste partner? Dat zijn vraagstukken waar Jochem nog steeds mee worstelt.

Zijn motto “Keer op keer het maximale er uit halen” is voor mensen die zijn talent niet hebben vooral vermoeiend. In zijn streven om overal het maximale uit te halen loopt hij daar ook tegenaan. Het valt niet altijd mee om anderen in zijn ambitieniveau mee te krijgen. 

Voor de insiders:

Zijn talent Prestatiegericht wordt versterkt door zijn hoge scores op de TMA drijfveer Energie & actie en de TMA drijfveer Pragmatisme.

Neutraliserende talenten van Jochem zijn Meegaand (lage score op de TMA drijfveer Verantwoording & Leiderschap) en Prioriteiten verleggen (lage score op de TMA drijfveer Volharding).

Vind je dit een leuk talentgesprek? een like, share of review op mijn YouTube kanaal, linkedin, twitter of in je favoriete podcast app wordt enorm gewaardeerd. 🙏

 

talentmanagement podcast

In de serie Talentgesprekken gaat Jan Prins op zoek naar de kerntalenten van inspirerende mensen. In elk talentgesprek staat steeds één kerntalent centraal. Voorafgaand aan het gesprek hebben de gasten een TMA talentanalyse gedaan. Mensen hebben gemiddeld 10-15 talenten, maar niet alle talenten zijn even sterk. Op basis van die uitkomsten komt Jan tot het inzicht wat het kerntalent van zijn gast is. Dit talent staat dan centraal in het talentgesprek. In het talentgesprek wordt duidelijk hoe het kerntalent bepalend is geweest voor de keuzes die zijn gast heeft gemaakt en de overtuigingen die daar aan ten grondslag hebben gelegen.

Wat zijn jouw talenten?

Talentgesprekken is zowel een YouTube kanaal als een podcast (in de apps van Spotify, Apple, GoogleTuneIN en Podbean.

Er is ook een website waarop je ze allemaal kunt terugkijken en luisteren.

In de winkel op de website Talentgesprekken.com kun je ook zelf een talentanalye kopen voor jezelf of voor iemand aan wie je dat gunt.