Wij helpen bedrijven met het verhogen hun ’talent performance’. Het idee is dat je veel meer uit mensen kan halen door meer te sturen op talenten en competenties. Wij gebruiken daarvoor een online methode. Wij verhogen dus het rendement op talent.

Hier zit voor mij ook de parallel met elektrisch rijden. Een elektromotor heeft een veel hoger rendement dan een benzine motor (90% vs 25%). Een benzinemotor genereert dus vooral warmte en een elektromotor kilometers. Bovendien is de elektromotor in staat om de remenergie weer opnieuw op te slaan, terwijl die bij een benzinemotor voor 100% wordt omgezet in warmte.  Om deze reden rijdt de auto relatief zuinig in stadsverkeer.

priman nissan leafIn samenwerking met de Stichting Natuur & Milieu hebben we daarom de eerste elektrische auto die er op de markt is (een Nissan Leaf)  geleased die we beschikbaar stellen als poolauto. Ons hele team kan er gebruik van maken en zo zelf de toekomst van het autorijden ervaren. En we merken dat klanten het best interessant vinden als we vragen of ze ook een laadpunt hebben als we op bezoek komen. En een proefritje als tegenprestatie is dan gauw geregeld. Zo laat we onze klanten ook kennismaken met elektrisch rijden en natuurlijk en passant met onze eigen talent performance visie.

100% elektrisch rijden betekent gemak en gedoe. De auto rijdt super eenvoudig en gemakkelijk en zolang de accu’s meer energie bevatten dan je nodig hebt, rij je zorgeloos. Helaas is het bereik van onze Leaf vrij berperkt: 145 km. Op een neer naar Den Haag is geen probleem, Utrecht is een uitdaging (airco uit, eco mode aan, niet verkeerd rijden) en Amsterdam of Haarlem vergt per definitie een tussentijdse laadsessie. Nu zijn er palen genoeg in Amsterdam dus dat is geen probleem (mits de palen niet bezet zijn). Deventer (ja daar hebben we ook klanten) en verder is helemaal een uitdaging omdat we dat niet halen op een volle accu. Dan moet je dus tussentijds laden. Gelukkig is er op de A28 een FastNed laadstation (waar je de auto in 20 minuten weer vollaadt).

Voor iedere bestuurder van onze Nissan is de competentie Plannen en Organiseren essentieel. Wie daar geen aanleg voor heeft zal het rijden in de Nissan Leaf niet bevallen. Ja rijden in Leaf vergt een gedragsverandering! Nu worden wij vaak ingehuurd om dergelijke processen te begeleiden en ook daarom is het goed dat we dat zelf ook eens aan den lijve ondervinden. Gelukkig scoor ik zelf vrij laag op de voor deze competentie noodzakelijke drijfveren Orde & Structuur en gemiddeld op Doelgerichtheid dus ik voel hoe moeilijk het is.

In het filmpje hieronder zie je me rondrijden met (oa) oud-minister Koos Andriessen in de auto. Hij vindt het prachtig en vraagt zich vooral af waarom de adoptie van e-auto’s niet wat sneller kan. Mijn antwoord is dat ik zou oud ben als hij nu dat er dan niet veel benzine auto’s meer rondrijden.

httpv://youtube.com/watch?v=iogfMGr-vqA?a&rel=0&showinfo=0

Zelf eens proberen? Klant worden!  Of kijk even op Snappcar.