Oud profwielrenner en organisatie psycholoog

Talent Zakelijk

Lage score op de TMA drijfveer Hulpverlenen

Er staat weer een nieuwe talentgesprek online. Deze keer met Maarten Ducrot, oud profwielrenner en jarenlang vaste NOS commentator bij wielerwedstrijden. Maarten scoort een 1 op de TMA drijfveer Hulpverlenen. Gedurende het gesprek wordt duidelijk hoe dat zijn profcarrière heeft beïnvloed en waarom die eigenlijk maar relatief kort heeft geduurd, terwijl hij toch best hard kon fietsen…

Wat dit talentgesprek extra interessant maakt is dat Maarten ook afgestudeerd organisatie psycholoog is en daar een carrière na het fietsen op heeft gebouwd. Ook daar kan ook smakelijk over verhalen en hij deelt zijn visie op persoonlijke ontwikkeling die hij samenvat als ‘presteren van binnenuit’. In dit bedrijf kwam zijn talent Zakelijk dan ook een stuk beter tot zijn recht dan in het fietsen.

Voor de insiders: zijn talent Inlevend (hoge score op de TMA drijfveer Sociale Empathie) neutraliseert de lage score op Hulpverlenen.

Vind je dit een leuk talenttgesprek? een like, share of review op mijn YouTube kanaal, linkedin, twitter of in je favoriete podcast app wordt enorm gewaardeerd. 🙏

 

Maarten heeft talent ZAKELIJK en scoort een 1 op drijfveer Hulpverlenen. 

talentmanagement podcast

In de serie Talentgesprekken gaat Jan Prins op zoek naar de kerntalenten van inspirerende mensen. In elk talentgesprek staat steeds één kerntalent centraal. Voorafgaand aan het gesprek hebben de gasten een TMA talentanalyse gedaan. Mensen hebben gemiddeld 10-15 talenten, maar niet alle talenten zijn even sterk. Op basis van die uitkomsten komt Jan tot het inzicht wat het kerntalent van zijn gast is. Dit talent staat dan centraal in het talentgesprek. In het talentgesprek wordt duidelijk hoe het kerntalent bepalend is geweest voor de keuzes die zijn gast heeft gemaakt en de overtuigingen die daar aan ten grondslag hebben gelegen.

Wat zijn jouw talenten?

Talentgesprekken is zowel een YouTube kanaal als een podcast (in de apps van Spotify, Apple, GoogleTuneIN en Podbean.

Er is ook een website waarop je ze allemaal kunt terugkijken en luisteren.

In de winkel op de website Talentgesprekken.com kun je ook zelf een talentanalye kopen voor jezelf of voor iemand aan wie je dat gunt.