“Het mag niet maar het kan wél.”
Talent GRENSVERLEGGEND
Lage score op de TMA drijfveer Conformeren
Er staat weer een nieuwe talentgesprek online. Deze keer met voormalig topambtenaar Edgar Heijmans. Hij was een atypische ambtenaar die zich moeilijk conformeert aan regels en organisatiestructuren. Juist hierom kreeg hij vaak de onmogelijke verandertrajecten en moeilijke opdrachten.
“Meer positie, meer verantwoordelijkheid en meer geld zijn de meest dodelijke drijfveren om het naar je zin te krijgen in je werk.”
Zijn aanpak is altijd gericht op resultaat, zelfs als dit betekende dat hij de regels moest buigen of overschrijden. Hij zoekt de randjes op omdat hij meent dat dit essentieel is om te weten waar de grenzen liggen.
Voor de insiders:
Zijn talent Grensverleggend (lage score op de TMA drijfveer Conformeren) wordt nog versterkt door zijn lage score op de TMA drijfveer Orde & Structuur (talent Creatief). Kortom Edgar heeft weinig met regels, procedures en plannen.
En dan toch 49 dienstjaren bij de Rijksoverheid. Een omgeving waar binnen de lijntjes kleuren tot kunst is verheven en creativiteit en ondernemerschap niet centraal staan.
Hoe heeft hij het uitgehouden?
Dat was dus ook precies mijn insteek van het talentgesprek.
Edgar kijkt met veel humor en oprechte passie terug op een carrière waarin hij vaak de grenzen heeft opzocht, soms tot grote irritatie van zijn superieuren, maar er iedere keer mee weg kwam omdat hij leverde. Projecten waar niemand zijn handen aan durfde te branden wel aanpakte en succesvol wist af te ronden. Want iedereen wist: als we resultaten moeten halen, dan hebben we Edgar nodig.
Vind je dit een leuk talentgesprek? een like, share of review op mijn YouTube kanaal, linkedin, twitter of in je favoriete podcast app wordt enorm gewaardeerd. 🙏
En jezelf abonneren is natuurlijk altijd een aanrader.
Edgar heeft talent Grensverleggend en scoort een 1 op TMA drijfveer Conformeren.

In de serie Talentgesprekken gaat Jan Prins op zoek naar de kerntalenten van inspirerende mensen. In elk talentgesprek staat steeds één kerntalent centraal. Voorafgaand aan het gesprek hebben de gasten een TMA talentanalyse gedaan. Mensen hebben gemiddeld 10-15 talenten, maar niet alle talenten zijn even sterk. Op basis van die uitkomsten komt Jan tot het inzicht wat het kerntalent van zijn gast is. Dit talent staat dan centraal in het talentgesprek. In het talentgesprek wordt duidelijk hoe het kerntalent bepalend is geweest voor de keuzes die zijn gast heeft gemaakt en de overtuigingen die daar aan ten grondslag hebben gelegen.
Wat zijn jouw talenten?
Talentgesprekken is zowel een YouTube kanaal als een podcast (in de apps van Spotify, Apple, TuneIN en Podbean.
Er is ook een website waarop je ze allemaal kunt terugkijken en luisteren.
In de winkel op de website Talentgesprekken.com kun je ook zelf een talentanalye kopen voor jezelf of voor iemand aan wie je dat gunt.