“Als je op een podium staat gaan mensen respect voor je krijgen.”
Talent OPVALLEND
Hoge score op de TMA drijfveer Extraversie
Er staat weer een nieuwe talentgesprek online. Deze keer met Hans Vandenburg, voorman van de fameuze band Gruppo Sportivo.
Hans richtte de band op in 1976 behaalde er direct grote successen met wereldhits als “Hey Girl” en “Tokyo”.
Hans loopt al heel wat jaartjes mee in de muziekwereld en is van de generatie die rock heeft uitgevonden. Hij is van dezelfde generatie als Mick Jagger en net zo’n podiumbeest. Ik spreek hem midden in de “Let’s Age On Stage” tour langs het clubcircuit in Nederland en Belgie. Kort voor ons gesprek en overlijdt zijn jeugdvriend en mede-bandlid Peter Callicher. Ook deze dramatische gebeurtenis weerhoudt de band er echter niet van om te blijven optreden: Peter wordt vervangen door zijn 12 (!) -jarige leerling Len de Quant.
Voor de insiders:
Zijn talent Opvallend (hoge score op de TMA drijfveer Extraversie) wordt versterkt door zijn hoge score op de TMA drijfveer Dominantie (talent Sturend). Dat zorgt ervoor dat zijn prominente plek op het podium en in de band ook opeist.
Neutraliserende talenten heeft Hans via zijn lage scores op de TMA drijfveren Aanzienbehoefte (talent Bescheiden), Ambitie & Uitdaging (talent Tevreden) en Sociabiliteit & Contact ((talent Individueel). Op het podium voelt hij zich veel comfortabeler dan in één op één setting. Maar hij staat daar niet voor complimenten. “Meer om mezelf een houding te geven. “
Afgelopen maand bracht de band ook weer een nieuwe single uit” Fellow travellers“. Het wordt waarschijnlijk weer geen grote hit maar Hans kan er niet mee zitten. Plezier maken staat voorop.
Vind je dit een leuk talentgesprek? een like, share of review op mijn YouTube kanaal, linkedin, twitter of in je favoriete podcast app wordt enorm gewaardeerd. 🙏 En jezelf abonneren is natuurlijk altijd een aanrader.
Hans heeft talent Opvallend en scoort een 9 op drijfveer Extraversie.
In de serie Talentgesprekken gaat Jan Prins op zoek naar de kerntalenten van inspirerende mensen. In elk talentgesprek staat steeds één kerntalent centraal. Voorafgaand aan het gesprek hebben de gasten een TMA talentanalyse gedaan. Mensen hebben gemiddeld 10-15 talenten, maar niet alle talenten zijn even sterk. Op basis van die uitkomsten komt Jan tot het inzicht wat het kerntalent van zijn gast is. Dit talent staat dan centraal in het talentgesprek. In het talentgesprek wordt duidelijk hoe het kerntalent bepalend is geweest voor de keuzes die zijn gast heeft gemaakt en de overtuigingen die daar aan ten grondslag hebben gelegen.
Wat zijn jouw talenten?
Talentgesprekken is zowel een YouTube kanaal als een podcast (in de apps van Spotify, Apple, TuneIN en Podbean.
Er is ook een website waarop je ze allemaal kunt terugkijken en luisteren.
In de winkel op de website Talentgesprekken.com kun je ook zelf een talentanalye kopen voor jezelf of voor iemand aan wie je dat gunt.