Via de KPN Academy kunnen medewerkers zelf de keuze maken om een TMA talentenanalyse te doen. Ze zetten daarvoor hun eigen ontwikkelbudget in.

Desgewenst worden ze gematched aan een coach pool van collega’s die de opleiding tot TMA talent coach hebben gevolgd en met hen een talentgesprek voeren na afronding van de talentenanalyse. Zo kunnen ze hun ontwikkel- of coachingvraag bespreken met een intern TMA gecertificeerde talent coach.

Na afronding krijgen de medewerkers ook een jaar lang toegang tot de online TMA ontwikkelmodule. De uitkomsten van hun talenanalyse zijn daarin vertaald naar praktische inzichten en adviezen. Dus gebaseerd op hun eigen talenten en specifiek voor hen. Mensen krijgen een handige doorvertaling van hun talenten naar allerhande situaties variërend van bijvoorbeeld Samenwerken tot Thuiswerken. Ze krijgen dus niet alleen inzicht in hun talenten, maar ook advies hoe ze die zo goed mogelijk voor zich kunnen laten werken.

TMA ontwikkel module

Ook krijgen ze toegang tot meer dan 600(!) verschillende Workouts variërend van Beter brainstormen tot Delegeren en van Klantgerichter werken tot Leiderschap tonen. Elke Workout is een artikel en een oefening die ze geheel zelfstandig kunt doen.

Verder kunnen ze hun talenten delen met anderen en die van anderen inzien. Als ze hun talenten delen met iemand binnen KPN en die persoon deelt ze terug (omdat hij of zij zelf een ook TMA Talentenanalyse heeft gedaan) dan krijgen ze beiden advies hoe ze er samen het beste van kunnen maken in de onderlinge samenwerking en communicatie. Natuurlijk kunnen ze hun talenten ook delen met iemand van buiten KPN of met iemand die zelf (nog) geen TMA talentenanalyse heeft gedaan.

Tenslotte is er de mogelijkheid om feedback te vragen op talenten en als hun coach een competentieprofiel voor ze heeft geactiveerd dan kunnen ze zelfs ook feedback vragen op hun competenties. Zo’n competentie analyse op basis van 360 feedback geeft ook inzicht in hun performance. De resultaten daarvan kunnen ook weer gecombineerd worden met die van de talentenanalyse in een performance matrix.

Handig (zeker voor KPN 😉 is natuurlijk dat de hele interface en navigatie van de talent ontwikkel portal is gemaakt voor primair gebruik op een mobiele telefoon (mobile first). Mensen hebben hun persoonlijke ontwikkelomgeving dus altijd bij zich. Alle KPN gebruikers loggen eenvoudig in op www.KPNtalent.nl

Erica Schonewille is één van de collegiale coaches in de interne TMA coach pool. Via deze pagina kun je zien wie er nog meer in de interne coachpool zitten. Erica is er in ieder geval heel enthousiast over…

KPN is een van de eerste gebruikers van de nieuwe talent ontwikkel module van TMA. Download een handout. Wil je meer weten over de wijze waarop KPN ervoor heeft gekozen mensen zelf verantwoordelijkheid te geven voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling? Neem contact op met de customer succes manager van KPN: Inge van den Burg (inge@priman.nl of via haar nul zes 53 22 87 34)