“Te eigenwijs met teveel eigen ideeën om voor een baas ter werken.”

Talent Zelfredzaam

Lage score op de TMA drijfveer Steunbehoefte

Er staat weer een nieuwe talentgesprek online. Deze keer met John Kivit, een echte multi ondernemer. Dat is iemand die het liefst in 3 verschillende bedrijven werkt.

In het talentgesprek deelt John zijn recept voor succes.

John is een ondernemer pur sang, direct na zijn studie startte hij met zijn eerste bedrijf en daar is hij mee door blijven gaan tot aan de dag van vandaag. Zijn grootste talent is dat hij laag scoort op de TMA drijfveer Steunbehoefte. Dat geeft hem het talent ZELFREDZAAM. Een prachtig talent voor een startende ondernemer. Als je begint moet je immers een hoop problemen zelf oplossen. Maar als je bedrijven groeien kan het talent juist tegen je gaan werken omdat je het lastig vindt om te delegeren en daardoor veel dingen zelf blijft doen waarmee je de groei van je bedrijf in de weg staat. 

Voor de insiders:

Zijn talent Zelfredzaam wordt versterkt door zijn hoge score op de TMA drijfveer  Onafhankelijk Denken & Handelen (talent Autonoom). Dat talent zie je bijvoorbeeld heel sterk terugkomen in het talentgesprek met Maurice de Hond.

Een neutraliserend talent van John is Bedachtzaam (lage score op de TMA drijfveer Besluiten nemen ).

Vind je dit een leuk talentgesprek? een like, share of review op mijn YouTube kanaal, linkedin, twitter of in je favoriete podcast app wordt enorm gewaardeerd. 🙏 En jezelf abonneren is natuurlijk altijd een aanrader.

 

John heeft talent Zelfredzaam en scoort een 1 op drijfveer Steunbehoefte. 

talentmanagement podcast

In de serie Talentgesprekken gaat Jan Prins op zoek naar de kerntalenten van inspirerende mensen. In elk talentgesprek staat steeds één kerntalent centraal. Voorafgaand aan het gesprek hebben de gasten een TMA talentanalyse gedaan. Mensen hebben gemiddeld 10-15 talenten, maar niet alle talenten zijn even sterk. Op basis van die uitkomsten komt Jan tot het inzicht wat het kerntalent van zijn gast is. Dit talent staat dan centraal in het talentgesprek. In het talentgesprek wordt duidelijk hoe het kerntalent bepalend is geweest voor de keuzes die zijn gast heeft gemaakt en de overtuigingen die daar aan ten grondslag hebben gelegen.

Wat zijn jouw talenten?

Talentgesprekken is zowel een YouTube kanaal als een podcast (in de apps van Spotify, Apple, GoogleTuneIN en Podbean.

Er is ook een website waarop je ze allemaal kunt terugkijken en luisteren.

In de winkel op de website Talentgesprekken.com kun je ook zelf een talentanalye kopen voor jezelf of voor iemand aan wie je dat gunt.