Accelerate! is de naam van het transformatie programma dat Frans van Houten na zijn komst bij Philips in gang heeft gezet. Frans is bezig om Philips zichzelf weer helemaal opnieuw te laten uitvinden. MT heeft een interessant interview met hem online staan.

Onder andere samenwerking binnen teams is als belangrijk speerpunt gedefinieerd. Inmiddels zijn er al meer dan 6000 managers getraind in het ‘Accelerate! Team Performance’ programma. Global HR officer Hans Mijnans is hiervoor verantwoordelijk: “De middenmanagers zitten aan het stuur. Er zijn heel duidelijke sessies geweest om alle leiders all-in met het plan te krijgen. Zij moeten het gaan doen, zij moeten het voorbeeld geven. Het moet niet top-down gestuurd zijn, maar de managers moeten het gedrag wel doorvertalen en relevant maken voor hun eigen organisatie.” (ook in MT).

Het lijkt me duidelijk dat Frans en Hans heel goed bezig zijn, vooral ook omdat er veel aandacht is voor de mensen in de organisatie die het moeten doen. Team performance is ook talent performance, lees ook ons eigen onderzoek. Maar het wordt nog duidelijker in dit citaat uit het interview.

Mensen tot twee lagen onder me geven me commentaar via anonieme 360-assessments. Voor feedback is niemand te goed, ook de baas niet.’ Weer lachend: ‘Soms lees ik terug: hij is wel heel overtuigd van zichzelf. Alleen daarom al is het heel goed om te doen.’

Dat zouden meer bazen moeten zeggen! Er zijn natuurlijk ook hele goede oplossingen voor.

Ik vind de quote van Frans zo’n mooi dat ik hem laten opgenomen in onze header carrousel van prachtige uitspraken. Gewoon wat pagina’s blijven klikken dan komt-ie vanzelf een keer langs.

priman-header-frans-houten.jpg