Performance Review

Met een performance review verkrijgt u een objectief en betrouwbaar beeld van de inzet van uw medewerkers. De reviews zijn bruikbaar voor ontwikkeling en beoordeling en gebaseerd op de waarnemingen van klanten, collega’s, leveranciers, en onder- en bovengeschikten. Ook de centrale persoon zelf doet mee.    

Voorafgaand aan de review stellen we in overleg met de centrale persoon of de opdrachtgever het referentieprofiel op. Dit is opgebouwd uit competenties en gedragsindicatoren en normaliter gebaseerd op het functieprofiel wat voor de medewerker van toepassing is. Ook het lijstje van feedbackgevers wordt in goed overleg opgesteld.

9 redenen om te kiezen voor onze performance reviews!

De performance van uw medewerker kan geanalyseerd worden op in totaal 53(!) verschillende competenties en ruim 1000 gedragsindicatoren.

Wij faciliteren tot 10 verschillende feedback gevers per performance review.

Indien dat gewenst is kunnen de feedbackgevers anoniem meedoen.

De tijdsinvestering per feedbackgever is beperkt tot 15 minuten.

Wij begeleiden en faciliteren het hele proces en bespreken de resultaten persoonlijk met de medewerker en/of opdrachtgever.

U ontvangt van ons een uitgebreide rapportage met daarin alle resultaten, grafieken en tabellen en de losse opmerkingen van de feedbackgevers.

Al onze consultants zijn gecertificeerd als expert in de TMA methode en werken volgens een duidelijke gedragscode.

Wij hanteren een doorlooptijd van één (1) maand om de feedback gevers maximaal de kans te geven hun waarnemingen door te geven.

Wij bieden een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding en de hoogste klanttevredenheid in de markt.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, 

een prijsopgave of een kennismakingsafspraak!

Extra opties

  • talenten scan  – uw medewerker doet ook een talenten scan om het ontwikkel potentieel vast te stellen.
  • ontwikkel assessment – uw medewerker gaat het ontwikkelpotentieel verzilveren op basis van een persoonlijk actie plan.

 

performance reviewEen performance review is zo goed als de kwaliteit en eerlijkheid van de feedbackgevers. Ons advies is daarom altijd om de performance review niet te zwaar in te zetten en zoveel mogelijk als ontwikkelingsinstrument te positioneren.

 

Enkele van onze klanten

klanten performance management priman

Share: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Comments are closed.