linkedin iphone screenshot

Ik doe het steeds vaker. In plaats van een visitekaartje uit te wisselen, zoek ik mijn nieuwe kennis op in de Linkedin app op mijn iPhone en invite hem of haar. Visitekaartjes vergeet ik nog wel eens maar mijn mobiel nooit. Het gebeurt mij eigenlijk maar heel zelden dat iemand geen Linkedin profiel blijkt te hebben. Overigens zijn dat dan wel misschien juist de mensen die je juist graag in je netwerk wilt hebben 😉

De grote kracht van Linkedin is dat mensen het bijhouden. Je Linkedin profiel is niet alleen een altijd actueel CV maar ook een visitekaartje dat altijd up-to-date is. Linkedin is zoveel nuttiger dan Facebook en Twitter dat ik denk dat het uiteindelijk nog weleens een veel grotere impact gaat hebben dan veel mensen nu denken. Ook omdat het bedrijf er vooralsnog voor kiest om eigenlijk alleen geld te willen verdienen aan de 1% power users, zoals ik. Het potentieel is echter veel groter. Anders dan Google en Facebook verdient het bedrijf serieus geld aan betalende gebruikers zoals ik. Ze zijn niet alleen afhankelijk van reclame. Dat is een heel gezond businessmodel. Betalende gebruikers zijn trouwer dan adverteerders.

Linkedin is een soort infrastructuur geworden die – daar ben ik van overtuigd – CV en visitekaartje overbodig gaan maken. Het heeft ook een geweldige lockin: je CV kopiëren is simpel, maar je aanbevelingen omzetten? De combinatie van het gezonde verdienmodel en essentiële informatie is ijzersterk. Daar ga je als gebruiker nooit meer afscheid van nemen.

Als je je inschrijft in onze talent pool wordt er daarom niet eens meer gevraagd naar je CV, je meldt je eenvoudig aan met je Linkedin profiel. Inschrijven is minder dan 30 seconden werk en vergt ook geen voorbereiding. Bij veel mensen is het Linkedin profiel interessanter dan het CV. Juist ook omdat het vaak veel meer zegt over jou als persoon. De allerbelangrijkste reden om te kiezen voor Linkedin als basis is echter dat mensen hun CV alleen bijwerken als ze solliciteren en Linkedin permanent bijhouden. Omdat wij ons vooral richten op die 60% van de mensen die wel geïnteresseerd zijn in een betere baan, maar niet actief solliciteren, is dat voor ons het doorslaggevende argument.

Met overtuiging hebben we er daarom voor gekozen ons bedrijfsmodel te bouwen op Linkedin. Met dank aan Jorrit Blok, oprichter en directeur van onze technology partner OTYS Recruiting Technology die we zover hebben gekregen dat ze exclusief voor ons een Linkedin only inschrijf procedure hebben ontwikkeld!

Heb jij talent? Probeert het gerust zelf!

apply with linkedin button

[twitter-follow screen_name=’snirpjan’ show_count=’yes’ text_color=’00ccff’]