Joop Wijn vat de euro crisis samenIk was bij het ICT Ondernemerscongres in het hoofdkantoor van de oude economie, het AbnAmro gebouw aan de Zuidas. Het was eigenlijk best een aardig event, een initiatief van (geen familie) Emo Prins.

Joop Wijn gaf een college macro-ecomomie, perfect samengevat in 1 slide. Technology banker Menno van Leeuwen presenteerde de resultaten van een onderzoek naar cloud computing (download). Vanwege de grotere behoefte aan werkkapitaal voor de bank overigens best een interesante business. Al is de bank natuurlijk het meest in je geïnteresseerd als je linksboven zit natuurlijk.In welke sector moet je zitten deze dagen

Ik veerde helemaal op toen @jorisheuk, aangekondigd als ‘een man met unieke inzichten in de sector’, ongeveer mijn column ‘Innovatie kun je niet kopen’ begon voor te dragen. In zijn eigen woorden natuurlijk, maar de conclusie ‘het is een HR issue’ was natuurlijk geniaal gekopieerd. Had Joris mijn column echt gelezen?

Het maakt niet uit, want dat is mooie van internet. Wat je deelt raakt je niet kwijt. Joris deelde op zijn beurt met ons zijn new hire check list. Die vond ik wel weer inspirerend.

De rest van de middag noteerde ik nog de volgende one liners. Voor een ICT event best een hoge score.

Laten we de mens weer centraal stellen. (Oprichter Pulse ERP)

Kabel door, weg Cloud. (Oprichter Pulse ERP)

Ik ben van Microsoft dus ik mag geen iPad gebruiken. (Oprichter Pulse ERP)

Software maken is als schilderen, het is een ambacht. Alleen het zijn mensen met een sterk ontwikkelde linker hersenhelft. Het zijn mensen die als je ze een hand geeft met hun eigen ogen naar hun eigen schoenen kijken. Als ze extravert zijn kijken ze naar jouw schoenen. (Oprichter Pulse ERP)

Apps vervanger apparaten. (Joris van Heukelom)

RIM = RIP (Joris van Heukelom)

Startup business is serious business. (Daan Witteveen)

Death of preferred suppliers, we moeten toe naar trusted networks (Daan Witteveen)

In memorial businessplan. Het gaat erom dat het team fit is. (Daan Witteveen)

Hyperconnectivity zorgt ervoor dat anomalies met kleine kansen en grote gevolgen vaker gaan voorkomen. (Nassim Taleb, auteur van Black Swan)

85% van effort van IT afdelingen zit in het oplossen van problemen.  (@arjanok)

Host Arko van Brakel hanteerde zijn twitter kanon overigens ook met verve.