In het derde diner college, deze keer met als thema “Verantwoord leiderschap” trad Henk Broeders, voormalig vice president van Cap Gemini op als spreker.

Sybren van der Schaar heette de gasten van harte welkom. Na het voorgerecht kondigde Jan Prins gastspreker Henk Broeders aan. Jan vertelde dat hij Henk had leren kennen toen hij zijn afstuderen werd uitgenodigd om te solliciteren bij IP, het bedrijf waar Henk destijds leiding aan gaf. Het was Jan’s eerste kennismaking met psychologische testen. Mede op grond hiervan werd Jan destijds ongeschikt (want te eigenwijs) verklaard en niet aangenomen door Henk. Het heeft hun latere samenwerking niet in de weg gestaan.

henk-broeders-diner-college-verantwoord-leiderschap

Jan gaf aan dat met deze avond de cirkel weer rond was. Henk is nu weg bij Cap Gemini en ter  voorbereiding had Jan een assessment van Henk gedaan op basis van de TMA methode. Het thema voor het diner college is ontstaan vanuit de drijfveren van Henk (het talent Verantwoording & Leiderschap).

TMA Henk Broeders

Henk onderhield de deelnemers 40 minuten lang op onderhoudende en buitengewoon inspirerende wijze over zijn lange en succesvolle carrière in de IT die hem van programmeur tot invloedrijk bestuurder bracht. Hij deed dat langs 3 lijnen:

  • zijn carrière
  • visie op leiderschap
  • de business

Na Henk zijn presentatie was het tijd voor het hoofdgerecht. Daarna volgde nog een  plenaire discussie aan de hand van wat door Henk geponeerde stellingen. Zo kwam men tot de conclusie dat een tomeloze ambitie vooral verblind en dat echte leiders geen zonde bokken kennen.

jan prins overhandigt henk broeders eerste exemplaar van productiviteit in bedrijfNa het nagerecht bedankt Jan Henk voor zijn bijdrage. Henk kreeg van Jan het eerste exemplaar van PRiMAN’s onderzoek gehouden onder leidinggevenden met de vraag hoe ze hun productiviteit de komende jaren denken te kunnen verhogen. Henk was onder de indruk, evenals van de resultaten van zijn TMA assessment. “Dit is een heel bruikbaar instrument, niet omdat wat er in staat allemaal waar is, maar omdat het de basis vormt voor een goed gesprek.”

Hieronder de integrale videoregistratie (met 2 camera’s) van het diner college Verantwoord Leiderschap (40 min) door Henk Broeders. Wilt u mee discussiëren over dit ontwerp en dat van de andere diner colleges, meld u zich dan voor onze linkedin groep talent performers.

httpv://www.youtube.com/watch?v=IHHZ4D1pYyo&rel=0

Met dank aan de TMA methode