Over het talent AUTONOOM

Een nieuw talentgesprek, deze keer met Maurice De Hond, Nederlands bekendste opiniepeiler en maar nu vooral actief als criticaster van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

In het talentgesprek ga ik zoek naar de drijfveren van Maurice, waar komt zijn drive vandaan om het nagenoeg in zijn eentje het beter te weten dan het hele OMT. We praten niet over virussen maar over zijn belangrijkste TMA talent AUTONOOM en hoe dat hem motiveert om zijn mening te uiten en daarin vast te blijven houden aan zijn eigen overtuigingen. Ook als daar kritiek op komt en hoe hij daar dan mee omgaat.

Het talentgesprek geeft een inkijkje in de persoon Maurice en ik ben hem dankbaar dat hij zich daarin ook kwetsbaar heeft durven opstellen. De ingrediënten voor weer een mooi #talentgesprek

jan prins en Maurice De Hond

Nederlands bekendste opiniepeiler voorspelt al jaren de verkiezingsuitslag en de mening van Nederland over allerlei maatschappelijke thema’s. Eerder bracht zijn fascinatie voor getallen en de interpretatie daarvan hem ertoe te pleitten voor aanleg van glasvezel (in 1995!), een heel nieuwe schoolconcept te bedenken en zich aan te bemoeien tegen strafzaken. Sinds maart 2020 houdt hij zich vooral bezig met de wereldwijde pandemie. Met zijn onderzoeken naar de wijze van overdracht van COVID19 virussen heeft hij zich ontwikkeld tot de grootste criticaster van het RIVM. Zo staat hij nu al meer dan 500 dagen iedere ochtend om 6 uur op om te werken aan weer een nieuw artikel.

Is Maurice iemand die liever gelijk heeft dan gelijk krijgt? Ziet hij het allemaal zo scherp omdat hij zo slim is met data? Of is hij gewoon eigenwijs en sluit hij zich af voor de mening van anderen? Of is misschien wel een combinatie van dit alles?

Maurice scoort hoog op de TMA drijfveer Onafhankelijk Denken en Handelen. Het talent wat daar bijhoort is AUTONOOM.

.

talent autonoom

TMA drijfveer onafhankelijk denken en handelen

In het talentgesprek met Maurice gaat Jan Prins uitgebreid in op dit talent, hoe dat voor hem het verschil heeft gemaakt, wat zijn kwaliteiten en valkuilen zijn, hoe dat hem motiveert om zijn ding te doen en de lessen die hij als onderzoeker en publiek figuur heeft geleerd.

 

Hoe heeft Maurice zelf zijn talentgesprek ervaren? Wat waren zijn overwegingen om het gesprek aan te gaan? Je leest het in zijn eigen blog artikel.

Jan Prins is oprichter en directeur van PRiMAN en gecertificeerd TMA business coach. PRiMAN levert, implementeert en begeleidt bedrijven die de TMA methode inzetten om meer rendement uit het talent van hun medewerkers te halen.

Volg ons op sociale media.

talentgesprekken

Wil je meer van dit soort gesprekken zien?

Abonneer je dan op het Youtube kanaal, of beluister het hele gesprek in je favoriete podcast app: Apple, GoogleTuneINPodbean of Spotify!

Ben je nieuwsgierig naar wat er uit jouw TMA analyse komt? Laat het weten via de whatsapp knop of neem contact op met ons.