Talentgesprek met psycholoog Mareann van Draanen

In een talentgesprek praat Jan Prins met assessment psycholoog Mareann van Draanen bij de HDLG groep over haar carrière. Zij vertelt over haar fascinatie voor ‘het fenomeen mens’ en de keuze later in haar carrière ook model en actrice te worden. Welke talenten helpen haar zich te blijven ontwikkelen?

Mareann heeft altijd al een fascinatie voor de mens(heid) gehad. Ze vindt het interessant de motivatoren van het gedrag dat mensen laten zien te onderzoeken. Ze wordt gedreven door het vergroten van bewustzijn, in het algemeen en van zichzelf. Ze heeft zich door verschillende rollen en functies heen ontwikkeld en is sinds een paar jaar weer terug bij het zelfstandig ondernemerschap. In de corona tijd heeft ze gekozen een nieuwe uitdaging te zoeken en is model- en acteerwerk gaan doen.

Voor Mareann is zich breed ontwikkelen en veel verschillende dingen ondernemen belangrijk. Daarbij is leeftijd niet belangrijk. Misschien juist het tegenovergestelde: ‘het speelkwartier begint nu’. Op de set van een productie is de druk vaak hoog. Dat resoneert met haar talent voor werken onder druk. Door de keuzes die zij maakte in haar leven komt haar talent procesgerichtheid naar voren. Ze scoort laag op TMA drijfveer doelgerichtheid. Met haar acteerwerk wil ze niet per se een vastgesteld doel bereiken, het plezier erin is juist wat haar drijft. Het antwoord geven op wat zich aandient. Zolang dat in lijn is met haar koers, past het.

Haar behoefte aan gevarieerd werk is hoog, dat ook een valkuil kan zijn. Het kan ervoor zorgen dat je zomaar een richting kiest. Kiezen met je hart is hiervoor een belangrijke sleutel. Mensen moeten vooral doen waar ze blij van worden. Het inzetten van TMA instrumenten kan hier erg waardevol bij zijn, want daarmee maak je het meetbaar en overzichtelijk voor een ander. Mareann ervaart in haar huidige werk veel afwisseling, dat haar echt gelukkig maakt.

Het volgen van haar talenten en drijfveren heeft Mareann gebracht op het punt waar ze nu staat. Wil je weten welke inzichten Mareann deelt in dit gesprek? Bekijk dan nu de nieuwe video van de podcast hieronder. Abonneer je op het Youtube kanaal van Priman, of luister het hele gesprek op Apple podcast, Google podcast, TuneIN, Podbean of Spotify!

Al nieuwsgierig naar wat er uit jouw TMA analyse komt? Neem dan contact op met Mareann van Draanen (035-533 8196) of Jan Prins (06-50637235).