Met het talent Respect en drijfveer Ontzag 

In een talentgesprek praat Jan Prins met ex-topsporter Bo Wullings over zijn carrière. Hij vertelt over zijn reis als topsporter. Van zwemmer in Nederland en op een Amerikaanse Universiteit naar het roeien in het Nederlands Team. Welke talenten hebben hem geholpen om de top te halen?

Bo Wullings is op zijn twaalfde begonnen met fanatiek zwemmen, met support van zijn ouders heeft hij dit tot zijn tweeëntwintigste doorgezet. Ondanks het vele trainen haalde hij het Olympische niveau niet en hij besloot in zijn studententijd te gaan roeien. Met zijn fysieke talenten behaalde hij uiteindelijk het EK, WK en verschillende wereldbekers.

Inmiddels heeft Bo door zijn indrukwekkende verhaal verschillende inzichten opgedaan. Gedurende het talentgesprek komt naar boven dat Bo een talent heeft voor de drijfveer ´Ontzag´. Dit talent is ontstaan aan het begin van zijn sportcarrière, waarbij zijn coach erg belangrijk voor hem was. Hij was volgzaam in het proces en had veel respect voor zijn coach. Dit kon voor hem ook wel eens een valkuil zijn, want niet alle coaches hebben respect voor de sporter. Nu kijkt hij met kritische blik hiernaar en is gedreven in het bepalen van zijn eigen pad. Door zijn ervaring is hij nu als recruiter veel bezig met talentontwikkeling. Van anderen leren vindt hij nog steeds belangrijk, waardoor hij ook anderen wilt inspireren inzicht te krijgen in eigen talenten.

Door bewust te zijn van eigen talenten, weet Bo zich in zijn maatschappelijke carrière verder te ontwikkelen. In het gesprek geeft Jan ook een ander perspectief aan topsporters, is ontzag voor je coach een talent dat je moet hebben? Kom dit allemaal te weten, in de nieuwe video van de podcast hieronder. Abonneer je op het Youtube kanaal van Priman, of luister het hele gesprek op Apple podcast, Google podcast, TuneIN, Podbean of Spotify!

Al nieuwsgierig naar wat er uit jouw TMA analyse komt? Neem dan contact op met Jan Prins (06-50637235)