Over het talent Tolerantie en drijfveer Confrontatie

Welke onderliggende talenten kunnen helpen bij je baan? In een talentgesprek praat Jan Prins met de energievolle Joan Nunnely over haar ambitie. Ze wil bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer volksvertegenwoordiger voor D66 worden. Ze bespreken over welke talenten Joan beschikt om zich staande te houden in de politieke arena. Werkt de lage score die ze heeft op de TMA drijfveer confrontatie nu juist voor of tegen haar?

Joan Nunnely is al langere tijd betrokken bij de politiek. Voor het verwezenlijken van  haar ambitie heeft zij nu gekozen zichzelf op te geven voor de kandidatenlijst van D66. Een extra impuls hiervoor waren de Black Lives Matter protesten. Ze vindt het belangrijk zich vooral te focussen op onderwerpen als kansengelijkheid, inclusieve samenleving en arbeidsmarkt. Ze ziet de politiek als een samenspel en zij wil als Kamerlid deze onderwerpen verder inrichten en realiseren.

Voorheen hield Joan zich bezig met thema’s rondom talentontwikkeling. Hierdoor is zij ook erg voor het inzetten van talentontwikkeling bij Kamerleden. In het nieuws lijkt het of politici graag de confrontatie met elkaar opzoeken. Tot verrassing van Jan is Joan van mening dat het in de Kamer juist niet van belang is om stevig voor je mening uit te komen. Ze wil de harmonie bewaren en zal niet snel assertief reageren. Haar score op TMA drijfveer Confrontatie is erg laag en haar talent is dus tolerantie. Volgens haar TMA analyse reageert ze dus beheerst en wil ze juist mensen de ruimte geven. De valkuil kan zijn dat het moeilijk in te schatten is wanneer ze het niet met je eens is. Dit voorkomt ze door haar talent voor tolerantie te compenseren met haar talent voor dominantie. Ze is doelgericht en trekt tijdig de grens, daarmee voorkomt ze dat er voor anderen onduidelijk is over hoe zij erover denkt.

Door bewust te zijn van haar talenten is Joan dus een sterke speler binnen de politieke arena en vindt het belangrijk dat anderen hun eigen talenten ook weten. Weet Jan ondanks haar tolerante houding haar toch in het gesprek te prikkelen? Bekijk de video van de podcast hieronder en abonneer je op het Youtube kanaal van Priman, of luister het hele gesprek op Apple podcast, Google podcast, TuneIN, Podbean of Spotify!

Al nieuwsgierig naar wat er uit jouw TMA analyse komt? Neem dan contact op met Jan Prins (06-50637235)