Over het talent Zelfreflecterend

Een nieuw talentgesprek, deze keer met Marianne Zwagerman, columnist, debatleider en auteur van 4 boeken.
In “Een webshop is geen carrière” roept ze vrouwen op om te ontsnappen aan het ‘mutsenparadijs’. In Kluitjesvolk zet ze Nederland neer als een ‘rubberentegelparadijs’, waarin alle risico’s worden uitgesloten. Leven als Jarmund is haar roman gaat over de plus- en minpunten van een groots en meeslepend leven. Haar laatste boek gaat over de ondergang van TMG waar ze het zelf schopte tot directeur Digitaal en aan de wieg stond van de omroepen Powned en WNL. Ziekte noopte haar tot een carrière switch naar haar huidige rol. Ze veranderde haar uiterlijk en in haar prive leven veranderde ook alles. Ze vond zichzelf helemaal opnieuw uit en was vastbesloten de beste versie van zichzelf te worden.

marianne in gesprek

“Ik vind dat ik geen fouten mag maken.” 

Marianne heeft veel te vertellen en over veel zaken een duidelijke, scherpe mening. Ze is niet alleen kritisch op vrouwen, ons land en onze leiders maar ook op zichzelf. Ze heeft het talent Zelfreflectief. Voordat ze anderen de maat neemt kijkt ze eerst kritisch naar zichzelf. Kritisch zijn is een ding, maar hoe gaat ze om met de weerstand die ze zelf oproept met haar kritische houding? Sluit ze zich er voor af of probeert ze die juist te weerleggen? Hoe gebruikt ze haar vermogen tot zelfreflectie om haar doelen te bereiken en zichzelf te ontwikkelen?

Voorafgaand aan het gesprek heeft Marianne een TMA talent analyse gedaan. 

Marianne scoort laag op de TMA drijfveer Eigenwaarde. Het talent wat daar bijhoort is ZELFREFLECTEREND.

TMA drijfveer onafhankelijk denken en handelen

Het talentsignaal op haar score op de TMA drijfveer Eigenwaarde:

“Gedreven door het vermijden van fouten. Externe indrukken (met name negatieve) hebben meer impact, is daarmee meer sfeergevoelig en emotioneel betrokken. Blijft minder “koel” na ingrijpende gebeurtenissen. Probeert fouten te voorkomen, kan naar perfectionisme neigen. Betrekt fouten en zaken die minder goed gaan sneller op zichzelf. Eventueel faalangst. Ziet snel de consequenties van fouten in, sterke zelfkritische houding. Maakt zaken persoonlijk.”

Jan Prins is oprichter en directeur van PRiMAN en gecertificeerd TMA business coach. PRiMAN levert, implementeert en begeleidt bedrijven die de TMA methode inzetten om meer rendement uit het talent van hun medewerkers te halen.

Volg ons op sociale media.

talentgesprekken

Wil je meer van dit soort gesprekken zien?

Abonneer je dan op het Youtube kanaal, of beluister het hele gesprek in je favoriete podcast app: Apple, GoogleTuneINPodbean of Spotify!

Ben je nieuwsgierig naar wat er uit jouw TMA analyse komt? Laat het weten via de whatsapp knop of neem contact op met ons.