Voor Managers, HR managers, Werving & Selectie Consultants, Recruiters en iedereen die weleens mensen aanneemt, hebben wij de Talent Driver app ontwikkelt. Binnen 8 minuten genereer je op basis van talenten het ideale functieprofiel.

talentdriver-iphone-app

Uit onderzoek blijkt dat 6 op de 10 mensen die worden aangenomen, niet voldoen aan het verwachtingsprofiel. Mensen worden aangenomen op basis van harde criteria of een indrukwekkend CV. Maar dit wil niet zeggen dat de persoon ook beschikt over de gevraagde talenten voor de functie, de zogenaamde zachte criteria. De basis van een selectieprocedure is een goed functieprofiel, waarin duidelijk staat welke eigenschappen (talenten) belangrijk zijn.  Selecteren op zachte criteria bepaalt vaak het succes.

De Talent Driver app genereert een talentenprofiel op basis van de TMA methode, door een functie op 22 persoonskenmerken te analyseren. Via de app rolt er een talentprofiel uit, zoals bijvoorbeeld: “de ideale kandidaat heeft de volgende talenten (hoge scores) op aanzienbehoefte, doelgerichtheid, extraversie, hulpverlenen, sociale empathie. En scoort laag (wat ook talenten zijn) op afwisseling, ambitie & uitdaging, orde & structuur”. De Talent Driver app maakt snel inzichtelijk welke talenten nu echt belangrijk zijn voor de functie en helpt een mismatch voorkomen.

De Talent Driver app is gratis te downloaden in de appstore  . Meer informatie: www.priman.nl/app

Voor vragen of verzoek om interviews neem contact op met Karin Kooy (06 26 74 8610 / karin@priman.nl)

 

Over PRiMAN

PRiMAN is een organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in talent performance. Talent performance is een managementfilosofie die door PRiMAN gehanteerd wordt om bedrijven te helpen succesvoller te zijn door te sturen op de talenten en intrinsieke motivatie van medewerkers. Intrinsiek gemotiveerde mensen krijgen energie van hun werk. Ze werken harder, zijn meer betrokken en succesvoller. PRiMAN adviseert en implementeert op basis van de TMA™ Methode, een online omgeving voor talentanalyse en competentiemanagement.