Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live it’s whole life believing that it is stupid. Albert Einstein

ilonka de graafIlonka de Graaf (1966) is geboren in Nijmegen en sinds de jaren 90 wonend en werkzaam in Brabant. De nadruk ligt er bij Ilonka op om mensen te laten zien dat ze goed zijn zoals ze zijn en keuzes kunnen maken die bij hun talenten liggen. Dit geeft zowel in je werkende en persoonlijke leven meer voldoening en plezier.

Waarom doe je dit werk?

“Na zelf jarenlang werk gedaan te hebben omdat ik er toevallig goed in ben en het op mijn pad kwam, heb ik een switch gemaakt om een gedeelte van mijn goedlopende bedrijf over te doen aan een personeelslid en zelf alleen verder te gaan als trainer/ coach in de sociaal juridische sector. Daarnaast heb ik nog een bedrijf opgezet specifiek voor particulieren waarin ik mijn talenten als vitaliteitscoach kwijt kan. Ik zal niet zeggen dat het een makkelijke keuze was en ook geen keuze die ik in één dag heb gemaakt maar het geeft me heel veel voldoening. Uit mijn eigen talentenanalyse bleek dat mijn switch helemaal kloppend is met mijn talenten! Dat gaf me net even dat zetje dat nodig was om mijn keuze definitief te maken.

“Met de switch van bewindvoering naar trainer / coach ga ik iets doen waar ik talent voor heb.”

Ik ben ervan overtuigd dat meer mensen hiermee rondlopen. Zeker kleine ondernemers en managers die aan het groeien zijn, raken hun basis kwijt en moeten veranderen om met hun bedrijf mee te groeien. Maar hoe doe je dit? Hoe blijf je dicht bij jezelf? Voor welke werkzaamheden neem je personeel aan en hoe vind je goed personeel. De talentenanalyse heeft alle tools in zich om op een no-nonsense manier hieraan bij te dragen. Het hoeven ook zeker geen rigoreuze wijzigingen te zijn zoals ik die heb neergezet, kleine aanpassingen of alleen al de zelfkennis kunnen voldoende zijn. Ik vind de TMA methode die PRiMAN hanteert een prachtig en veelzijdig instrument en ik heb nu ook een zeer gemotiveerd team om mij heen die me nog meer inspireren!”

En dat geeft energie!

Ilonka is geregistreerd expert TMA™ Methode.  Zij heeft inmiddels vele jaren ervaring opgedaan als bewindvoerder in haar eigen bewindvoerderskantoor met meerdere personeelsleden. Daarvoor heeft ze ook langere tijd in loondienst gewerkt en enkele jaren als zelfstandige zonder personeel. In die periode heeft ze onder andere een armoedepreventieproject geschreven en uitgevoerd voor de afdeling schuldhulpverlening van een gemeente.