Interview met HR Director Irma Wilting

Zijn jouw werknemers gelukkig in het werk en maken ze daarin eigen keuzes? HR Director, Irma Wilting, was op zoek naar antwoorden op deze vragen. Ze merkte dat vooral de managers beslissingen maakten en zij zocht naar een manier waardoor de werknemers zelf meer invloed op de keuzes hadden. De oplossing vond ze door de TMA methode in te zetten in haar bedrijf.

Irma Wilting is al 15 jaar werkzaam bij Tjoapack een productie- en innovatiegericht bedrijf, dat geneesmiddelen verpakt. Met TMA wil het bedrijf zich meer richten op de persoonlijkheid van de medewerker. ¨Ik heb al een hoop persoonlijkheidstesten gemaakt in mijn leven¨ vertelde Irma. Ondanks dat was zij nog steeds op zoek naar een methode die meer aansluit op de ontwikkeling van de medewerker in het bedrijf. 

De combinatie die de TMA methode aanbiedt was wat ze zocht, namelijk het in kaart brengen van de competenties en drijfveren en de 360 graden feedback die bij de analyse aansluit. De aanvulling van het geven van feedback is vooral wat haar heel erg aantrok. Zo vertelde Irma: ¨Je kan je tegen je manager of in je team heel netjes gedragen, terwijl collega´s misschien een ander beeld van je hebben¨. Daarom is het belangrijk de feedback van de omringende collega´s te krijgen. Inmiddels zetten ze de TMA methode op twee projecten binnen het bedrijf in, als onderdeel van de job description en de duurzame inzetbaarheid. Zo willen ze de krachten van de werknemers bundelen en een sterk bedrijf vormen, maar dit kan alleen maar als je inzicht krijgt in jezelf en in de ander en daarmee in iedereen.

“Je kan je tegen je manager of in je team heel netjes gedragen, terwijl collega´s misschien een ander beeld van je hebben”

Het bedrijf bestaat uit bijna 200 medewerkers. Het streven is dat in 2022 iedereen de TMA analyse heeft gemaakt en er op afdelingsniveau gestart is met de 360 graden feedback. Ze is verbaasd, dat veel werkgevers totaal niet bezig zijn met talentgericht sturen. ¨Ik vind dat je vooral moet investeren in je werknemers¨ zegt Irma. Zo heeft zij door de pandemie meer tijd om als bedrijf hiermee bezig te zijn, want het kan ook allemaal digitaal.

“Ik vind dat je vooral moet investeren in je werknemers”

Ben je ook op zoek naar een talent management methode, die meerwaarde biedt binnen je bedrijf? Vind je het net als Irma belangrijk om krachten te bundelen en elkaar feedback te kunnen geven? Dan is de TMA methode uitstekend voor jouw bedrijf! Wil je hier meer over weten of ben je geïnteresseerd in een gesprek, neem dan contact op met Jan Prins (06-50637235).