Nieuw: de arbeidsmarktscan

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of wil je verder oriënteren op de arbeidsmarkt? Dan is de nieuwe arbeidsmarktscan iets voor jou. De nieuwe arbeidsmarktscan is een aanvulling op de TMA analyse, waarmee een kandidaat na het invullen van een korte vragenlijst informatie krijgt over eigen waarde en kansen op de arbeidsmarkt.

In deze tijden is het belangrijk te oriënteren op de arbeidsmarkt, niet voor niks heeft het kabinet besloten 200 miljoen euro extra te geven aan om-scholing en ontwikkeling van werkenden. Niet alle sectoren kunnen in deze tijden genoeg werk bieden, daarom geeft de arbeidsmarktscan adviezen over acties die je kan ondernemen voor een grotere baan garantie. Naast een overzicht over eigen drijfveren en competenties, krijg je ook een TMA-tool om te kijken waar je het best op de arbeidsmarkt past.

Het werkt als volgt. Door het beantwoorden van een korte en tijdsonafhankelijke vragenlijst, bouw je een profiel op. Dit wordt bepaald aan de hand van jouw leeftijd, opleiding, regio, vakgebied, ervaring en branche. Vervolgens worden er ruim twee miljoen vacatures, die het afgelopen jaar zijn gepubliceerd, aan jouw profiel gekoppeld. Zo krijg je een overzicht van hoeveel mensen een vergelijkbaar profiel hebben en of deze mensen ook op zoek zijn naar een baan. De scan houdt ook rekening met eventuele ontwikkeling van een branche of vakgebied. Dan krijg je een overzicht van arbeidsmarktperspectief, een kleine salarisindicatie en verdere informatie over wat van toepassing is op de branche.

Een actuele TMA analyse is interessant in combinatie met de arbeidsmarktscan te gebruiken. Je hebt namelijk op deze manier een compleet ontwikkeladvies, waarbij je gerichter een nieuwe baan vindt of kunt heroriënteren op andere baan. Zo biedt de arbeidsmarktanalyse de basis voor een loopbaanadvies, die ook nog eens wordt gesubsidieerd door NL Leert Door. Op deze manier is het nog makkelijker jouw wens te verwezenlijken.

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer weten over de TMA analyse in combinatie met de arbeidsmarktscan? Of heb je interesse in de analyse neem dan contact op met Jan Prins (06-50637235).