Over het talent Probleemoplossend en drijfveer Besluiten nemen  

In een nieuw talentgesprek praat Jan Prins met Bastian Muller, de co-founder en CEO van de TMA. Hij is tevens co-auteur van de TMA Methode en het praktijkboek Van Talent naar Performance waarvan er al meer dan 25000 exemplaren zijn gepubliceerd in meerdere talen. Bastian zijn aandacht werd altijd al getrokken naar het ondernemerschap. Hij vertelt over de oprichting van het bedrijf en zijn ontwikkeling hierin. Tijdens het gesprek komt naar boven, dat hij hoog scoort op de drijfveer ´Besluiten nemen´. Hoe heeft deze drijfveer hem geholpen in zijn werk?

Bastian wilde altijd al voor zichzelf beginnen. Vanaf het moment dat hij van de universiteit kwam, is hij direct in het ondernemerschap gerold. Op de universiteit kwam hij Edwin van IJzendoorn tegen en samen richten ze een bedrijf op, rondom 360 graden feedback. De ontwikkeling van digitale technologieȅn maakte het mogelijk, dat ze het concept 360 graden feedback en competentie management online hebben gemaakt. Hierdoor groeide het bedrijf en de omvang van de producten naar een volledige talentmanagement oplossing. Op een gegeven moment hebben de founding partners besloten de onderlinge verhoudingen te veranderen. Nu is Bastian volledig eindverantwoordelijk en runt hij het bedrijf samen met een gedreven management team.

Zijn drijfveer ´Besluiten nemen´ en bijhorende talent ´probleemoplossend´ komt veel terug in Bastian zijn werkwijze. Hij neemt snel en efficiënt beslissingen en zal problemen niet laten liggen. Wanneer hij iets beloofd, geldt dat voor hem als een afspraak en hij houdt zich daaraan. Zo creëert Bastian liever duidelijkheid, dan eindeloos over een besluit na te denken. Sinds de gewijzde verhoudingen een aantal jaren geleden heeft hij de organisatie ook anders ingericht. Hij neemt nu besluiten op de manier hoe hij het graag doet en zijn team gebruikt hij voor het valideren van deze besluiten. Hij geeft zijn teamleden ook veel autonomie zodat ze ook verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun beslissingen. Op deze manier heeft hij een omgeving gecreëerd, waarin zijn medewerkers optimaal hun talenten kunnen benutten.

Het wordt duidelijk hoe ´Besluiten nemen´ hem de afgelopen 20 jaar heeft geholpen om zijn bedrijf op te bouwen en welke keuzes hij daarin heeft gemaakt op de essentiële momenten.

Maar moet Bastian ook wel eens een besluit terugdraaien en wat als zijn snelle besluitvorming niet het gewenste effect geeft op zijn strategische stappen? Bekijk het in talentgesprek van Jan Prins en Bastian Muller. 

 

Volg ons op sociale media.

talentgesprekken

Wil je meer van dit soort gesprekken zien?

Abonneer je dan op het Youtube kanaal, of beluister het hele gesprek in je favoriete podcast app: Apple, Google, TuneIN, Podbean of Spotify!

Ben je nieuwsgierig naar wat er uit jouw TMA analyse komt? Laat het weten via de watsapp knop of neem contact op met ons.