Over het talent Sturend en drijfveer Dominantie

In een talentgesprek praat Jan Prins met Guido van Nispen. Guido werkte als corporate director bij grote buitenlandse Telecombedrijven, terug in Nederland besloot hij de corporate wereld achter zich te laten. Hij vertelt over zijn carrière en talenten, die hem daarbij hebben geholpen er een succes van te maken. Tijdens het gesprek komt naar voren dat hij hoog scoort op de drijfveer Dominantie en bijbehorend talent Sturend. Lees verder hoe deze drijfveer hem heeft geholpen in zijn werk.

Bij telecombedrijven in Duitsland en Zweden, hield Guido zich als bestuurder bezig met technologische investeringen en de opbouw van business units. Eenmaal terug in Nederland, besloot hij zijn horizon te verbreden door bij verschillende advieskantoren hierin verder te gaan en dat aan te vullen met investeringen en het managen daarvan. Nadat hij als algemeen directeur het ANP succesvol had gedigitaliseerd en geherstructureerd, besloot Guido een vervolgstap te nemen en zich te gaan richten op advies en toezicht houden en zijn kennis daarvoor aan te wenden. Daarnaast kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en begon Guido een softwarebedrijf gericht op medewerkersbetrokkenheid. De betrokkenheid van medewerkers is de belangrijkste indicator voor het succes van organisaties en wordt nog amper structureel gemeten en gemanaged. Iets wat hij geleerd had in zijn jaren als uitgever van de stichting van Vint Cerf die zich bezig houdt met innovatie voor werkgelegenheid.

Guido vindt het vooral interessant samen met een team doelen te stellen en dit met elkaar te weten te behalen. In zijn adviesperiode toen hij terugkwam uit Zweden, heeft Guido Jan ontmoet die een eigen adviesbureau was begonnen. In deze ontmoeting kwam al snel naar boven dat Guido wordt gedreven door daadkrachtig optreden en handelen. Hij kan daardoor overtuigend uit de hoek komen en drukt daarmee een stempel op het geheel. Dat kan autoritair overkomen, waardoor bij een team weerstand kan ontstaan, zeker op momenten waarop er stevige beslissingen moeten worden genomen. In het gesprek is ook duidelijk geworden, hoe zijn talent hem heeft geholpen. Hij is sterk resultaatgericht en neemt de daarbij behorende verantwoordelijkheid. Op deze manier weet hij van simpele blokken iets moois op te bouwen.

Tijdens het gesprek wordt duidelijk dat zijn talent ¨Sturend¨ hem verder heeft gebracht, maar ook op bepaalde momenten zorgden voor een frictie. Hierdoor heeft Guido in de afgelopen jaren geleerd zijn talent ‘Sturend’ ook even los te laten als dat moet en zich te laten leiden door andere drijfveren. Welke andere talenten zorgden er dan voor, dat hij de doelen wist te behaalden? Bekijk het in talentgesprek van Jan Prins van Guido van Nispen.

 

Volg ons op sociale media.

talentgesprekken

Wil je meer van dit soort gesprekken zien?

Abonneer je dan op het Youtube kanaal, of beluister het hele gesprek in je favoriete podcast app: Apple, Google, TuneIN, Podbean of Spotify!

Ben je nieuwsgierig naar wat er uit jouw TMA analyse komt? Laat het weten via de whatsapp knop of neem contact op met ons.