Teamwork is het vermogen om de individuele talenten en de teamtalenten te richten en samen te werken aan een gemeenschappelijk resultaat. In effectieve teams is het geheel meer dan de som van delen. Teams halen met teamwork sneller en wendbaarder betere resultaten. Teamwork geeft de individuele talenten van mensen een boost: het is de brandstof die het mogelijk maakt dat gewone mensen buitengewone resultaten halen.

Een team is bijvoorbeeld een projectteam, een afdeling van een organisatie, een cross-functioneel team, een samenwerkingsverband of een zelfsturend team.

team performanceWij zien dat organisaties steeds afhankelijker worden van de resultaten van teams. De veeleisende en complexe omgeving vraagt van organisaties dat ze verder kijken dan de talenten en het succes van de individuele medewerkers. De vraag is:

Hoe creëer je een team waarin positiviteit en productiviteit hand in hand gaan?

De vraag stellen is makkelijker dan hem beantwoorden want helaas functioneert in de praktijk minder dan 10% van alle teams effectief.

Teams worden zelden samengesteld door teamcasting of talentmanagement. Meestal gebeurt dat toevallig of op “gut feeling”. Maar teamleden kunnen niet als vanzelf weten wat het team als geheel nodig heeft om succes te zijn.

Veel voorkomende situaties waar teams mee worstelen:

  • Teamleden kunnen niet goed aangeven waar de samenwerking niet goed loopt en de productiviteit blijft achter.
  • Er is geen samenhang en geen co-creatie. Ieder teamlid gaat voor zichzelf en het team functioneert als los zand
  • Teamleden ergeren zich aan elkaar, er is een negatieve sfeer en er zijn conflicten door bijvoorbeeld de verschillen tussen discipline, werkveld, sector of cultuur.

Teams verdienen de ondersteuning van de organisatie om het teamvermogen te ontsluiten. Dat is het geheim van de succesvolle “agile’ en lerende organisatie.

Om organisaties te helpen succesvoller te zijn hebben we nu een nieuw aanbod specifiek gericht op de performance van teams .

PRiMAN ondersteunt teams met:

  • Leader View: een diagnose van de team-identiteit en teamtalenten door de ogen van de projectleider/afdelingshoofd/team coördinator.
  • Team Diagnose: een diagnose van de talenten en de competenties die nodig zijn om de productiviteit van het team te verhogen.
  • Workshop Talent Performance voor Teams (TPT): een workshop met het hele team van 1 of meerdere dagen om de Talent Performance van het team te verhogen.

Deze onderdelen kunnen los of in samenhang worden ingezet. Desgewenst ingepast in een breder proces (voor veranderen of leren& ontwikkelen) waarbij wij de ontwikkeling van de Team Performance monitoren en meten.

PRiMAN ondersteunt teams snel en praktisch met diagnose, teamworkshops en talentmanagement.

Meer weten? Maak een afspraak met mij. Of bezoek mijn eigen site met meer informatie en artikelen.