Vorige week heb ik een training Personal Branding bijgewoond van Carola Smits van Windkracht 11.

Het was een zeer inspirerende dag en Carola weet door haar jarenlange ervaring in o.a. Human Resource & Coaching heel goed waar ze het over heeft.

Uiteraard gaat het er bij Personal Branding om hoe je jezelf naar buiten toe profileert, maar er is meer. Carola zegt: “zorg goed voor jezelf en je bent ook in staat om goed voor anderen te zorgen” daar ben ik het wel mee eens. Personal Branding gaat om het vinden van je persoonlijke stijl en is het zichtbaar maken van je soms verborgen talenten.Verder gaat het om je gunfactor.

Bij Personal Branding speelt social media. een belangrijke rol, zoals in het onderstaande filmpje is te zien.

http://youtu.be/lFZ0z5Fm-Ng&rel=0

Wat vooral duidelijk werd tijdens de training is, dat bij Personal Branding goede zelfkennis erg belangrijk is, wat zijn je drijfveren en je talenten? Wat maakt jou tot wie je bent. Hiervoor geeft de TMA methode veel inzichten.

Persoonlijk word ik niet blij van koud acquireren en daarom ben ik blij met het concept personal branding want hierdoor leer je andere manieren om jezelf onder de aandacht te brengen. Saskia Postma geeft hier goede tips over op haar site. Klik hier voor het gratis e-book ‘Hoe word je een personal brand?’.

Om nog meer inzicht te krijgen in hoe je jezelf naar buiten toe presenteert is het Johari venster een handig hulpmiddel. D.m.v. het vragen van feedback en open communicatie, word je je ervan bewust wat je blinde vlek is. Wat is het gedrag wat je laat zien waar je je niet van bewust bent en hoe laat je jezelf zien naar buiten toe. Dit was erg leerzaam en een eyeopener voor ons.

We hebben het ook over de IQ, SQ & EQ gehad, momenteel verdringen EQ & SQ de IQ. Oftewel Personal Branding is geen wetenschap maar een gevoel.

Deze mooie quote van Maya Angelou sluit hier mooi op aan.

People will forget what you said
People will forget what you did
But people will never forget how you made them feel.

[twitter-follow screen_name=’karin_kooy’ show_count=’yes’ text_color=’00ccff’]