Talentgericht werven en selecteren

 

 InventusMaartje_TMA2

 

 

 

 

Maartje Meesters, Vestigingsmanager Inventus

 

‘De TMA is een nauwkeurige methode die talenten blootlegt en mensen verder helpt in hun persoonlijke ontwikkeling’. Maartje Meesters is Vestigingsmanager van Inventus, een bureau dat gespecialiseerd is in office- en technisch personeel en een unieke manier van recruiten hanteert. Na de eerste kennismaking met de TMA heeft Inventus de analyse enthousiast toegevoegd aan haar vaste dienstenpakket. ‘In 2003 zijn we gestart als uitzendorganisatie. De insteek was om als kleine speler onderscheidend te zijn door echt kwaliteit te leveren. De veranderingen in de markt hebben ons in 2012 na laten denken over onze koers. Toen ik met TMA in aanraking kwam was ik zo enthousiast dat ik er direct iets mee wilde doen. Momenteel ontwikkelt Inventus zich in rap tempo en zijn we van uitzendorganisatie veranderd naar talentbureau’ aldus Maartje Meesters.

Iedereen heeft talent

‘Via een TMA Training bij OTYS Recruiting Technology raakte ik in gesprek met PRiMAN. PRiMAN hanteert de filosofie “iedereen heeft talent, maar niet voor iedere functie”. Dit is in lijn met de visie van Inventus en heeft de basis gelegd voor een goede relatie. PRiMAN heeft ons verder opgeleid als TMA recruiters, waardoor we eindelijk ons onderbuik gevoel kunnen onderbouwen, zegt Maartje Meesters.

Maartje Meesters heeft de TMA intern zelf toegepast bij het selecteren van nieuwe werknemers. ‘Ik ben trots op wat er hier binnen Inventus is gebeurd. We hebben ons team versterkt met behulp van de uitkomsten van de TMA Methode en de energie in ons team is fantastisch’, aldus Maartje Meesters. Daarnaast heeft Inventus gebruik gemaakt van de teamanalyse van PRiMAN. ‘We hebben nu ieder een eigen rolverdeling ingericht op onze talenten. Ik kan wel zeggen dat deze rolverdeling Inventus naar een hoger niveau heeft getild’, zegt Maartje Meesters.

De perfecte match

Vooruitblikkend wil Maartje Meesters de TMA Methode standaard gaan inzetten voor beste online casino zoekopdrachten en aanvragen. ‘Bedrijven moeten zich bewust zijn van de huidige talenten binnen hun organisatie, zodat ze hier bij een nieuwe functie rekening mee kunnen houden. Dat is precies waar Inventus om de hoek komt kijken. Samen met de opdrachtgever stellen we een talentprofiel op, passend binnen de functie, het team en de bedrijfscultuur. We maken hiervoor ook gebruik van de handige Talent Driver app die PRiMAN hiervoor heeft ontwikkeld. Dit geeft een onderlegde basis voor gerichte zoekacties en de perfecte match. We zijn er van overtuigd dat dit bedrijven naar een hoger niveau kan tillen’.

Talentgericht werven en selecteren

Ook aan de kant van de kandidaat is winst te behalen. ‘We zijn erg gefocust op passies, wat iemand drijft en waar je iemand midden in de nacht voor wakker mag maken. Die zie je terug in de talent- en motivatie analyse die wij met de beste kandidaten doen. De resultaten matchen we vervolgens op het talent profiel van de functie. Op deze wijze kunnen wij de verwachtingen van de klant managen en kandidaten gerichter afwijzen en plaatsen Een afwijzing is op deze manier een stap in de goede richting. We weten nu namelijk precies voor welke andere functies deze kandidaat wel geschikt is. Mijn ervaring is dat als het mis gaat in de plaatsing, dat dit dan meestal te wijten is aan de motivatie van de nieuwe medewerker. Het kennisniveau is namelijk vaak wel in orde. Met talentgericht werven en selecteren zorgt voor de juiste match op basis van persoonlijkheid. Dit is volgens mij de trend van 2015 binnen de recruitment markt’ aldus Maartje Meesters.