Een vliegende start voor ontwikkeling van onze medewerkers.

Geroen van Straaten

kramp-150x150

Geroen van Straaten, HR Business Partner Kramp


 

‘Het helpt erg goed bij de ontwikkeling en reflectie van onze medewerkers’. Geroen van Straaten is HR Business Partner van Kramp en ondervond eerst een pilot om te zoeken in hoeverre Kramp kon werken met de TMA Methode. Geroen van Straaten: ‘Tijdens onze herstructurering voor de overgang van lokaal naar internationaal en een verandering van de rol en doelen voor onze medewerkers, zochten we in eerste instantie naar een tool die competentiemanagement makkelijk maakte. We wilden een maatwerk learning & development programma ontwikkelen. Voor de persoonlijke ontwikkeling bleek de TMA Methode met competenties op basis van concreet meetbaar gedrag een goede oplossing’.

‘Deze methode geeft je een vliegende start en zorgt voor een heel ander type gesprekken tussen managers en medewerkers.

Inmiddels heeft de Business Unit van Kramp de gehele ontwikkelcyclus geïmplementeerd op basis van de TMA Methode. ‘Samen met PRiMAN hebben we gekeken naar hoe wij onze competentieprofielen het beste konden inrichten. Vervolgens konden wij onze medewerkers makkelijk zichzelf verder laten ontwikkelen richting beter functioneren in hun huidige functie’, aldus Geroen van Straaten. Ze geeft aan dat het een hele goede tool is voor zowel persoonlijke ontwikkeling als reflectie. ‘Deze methode geeft je een vliegende start en zorgt voor een heel ander type gesprekken tussen managers en medewerkers. De resultaten zijn namelijk persoonlijk en zorgen voor een hands-on ontwikkelplan op maat’, zegt Geroen van Straaten.

‘Onze managers kunnen nu hun werknemers goed begeleiden in persoonlijke ontwikkeling en onze medewerkers kunnen we voorzien van nieuwe zelfinzichten en –reflectie.

‘Dankzij de TMA Methode en de dienstverlening van PRiMAN hebben wij nu een tool die laagdrempelig is, makkelijk in gebruik is en onze ontwikkelcyclus naar een hoger niveau heeft getild’. Geroen van Straaten zegt dat de TMA Methode levert wat het zegt te leveren. ‘Onze managers kunnen nu hun werknemers goed begeleiden in persoonlijke ontwikkeling en onze medewerkers kunnen we voorzien van nieuwe zelfinzichten en –reflectie. Daarnaast kunnen we nu een startmeting aan onze medewerkers aanbieden en kunnen de medewerkers zelf stappen zetten naar verdere groei’, aldus Geroen van Straaten. ‘PRiMAN voorziet ons met hun expertise van begeleiding op maat. We hebben het beste met onze medewerkers voor en dankzij de ingekochte diensten van PRiMAN kunnen wij dit onze medewerkers nu bieden’.

Geroen van Straaten is nu in afwachting van het volgende ijkpunt over de vooruitgang van hun medewerkers. ‘Al onze medewerkers zijn nu bezig met hun eigen ontwikkeling aan de hand van een op maat gemaakt persoonlijk ontwikkelplan. Tot nu toe heb ik gemerkt dat de medewerkerstevredenheid is gestegen. Er worden mooie stappen gezet richting het in de kracht komen te staan van onze medewerkers in lijn met hun functie.