Wie is Allard Stevens?

foto allard stevens
Ik ben sinds 1 maart jl. Talentpartner van PRiMAN. Ik ben van oorsprong Financieel en Bedrijfskundig opgeleid. Daarnaast heb ik mij de afgelopen 20 jaar verdiept in mens en gedrag.  Sinds een aantal jaren actief als zelfstandig adviseur, interim manager en coach.

Mijn Talenten?

Meer dan misschien voor anderen geldt voor mij dat mijn werk een zinvolle bijdrage moet leveren aan de organisatie waar ik voor werk. Ik doe er vervolgens alles aan om de hoge kwaliteit van deze bijdrage te borgen. Nieuwe dingen opstarten, anderen enthousiasmeren, lijnen uitzetten en bewaken en altijd stug doorzetten waarbij eigenbelang ondergeschikt is aan het hogere doel is mijn kenmerkende werkstijl. Ik ben creatief, flexibel en taalvaardig maar mijn mensgerichtheid is mijn belangrijkste kwaliteit.

Waarom bij PRiMAN?

In een leven waarbij online casino de klassieke bedrijfsstructuren steeds meer zullen gaan verdwijnen wordt Talent Management steeds belangrijker. Talent Management begint met de herkenning en erkenning van talent. De deskundigheid en de tools om Talent Management in al haar facetten vorm te geven heb ik gevonden bij PRiMAN. PRiMAN is een organisatie met inspirerende en bevlogen professionals, waar ik mij graag bij aansluit.

Wat mag je van mij verwachten?

Bij PRiMAN mag je van mij verwachten; talent ontwikkeling van mensen en het op basis daarvan samenstellen van teams teneinde optimaal functionerende organisaties te helpen bouwen. Een hele mond vol maar uiteindelijk is dat waar het allemaal om draait, het optimaal laten functioneren van organisaties en dat begint met Talent!!

Aan welke voorspelling durf jij je te wagen?

In een maatschappij waar het individu een steeds prominentere plek inneemt en globalisering de norm is wordt de ontwikkeling van concurrerende bedrijven en steeds grotere uitdaging.

Een flexibele arbeidsmarkt alleen is niet het antwoord om onze bedrijven in de wereldeconomie concurrerend te laten zijn. Het uitbalanceren van Talent binnen de onderneming waarbij de toegevoegde waarde van elk individu helder is en ten volle worden benut dat wordt de toekomst. Dat gaat leiden tot een hogere productiviteit, kwaliteit en loyaliteit met flexibele, innovatieve en horizontaal gestuurde organisaties. En dat zal, naar mijn overtuiging, de succesformule voor de toekomst van ons bedrijfsleven worden.