Talent Management

Wil jij inzicht in jouw talenten en weten waar je energie van krijgt? Wil jij je carrière een nieuwe impuls geven? Of jezelf ontwikkelen in een richting die echt bij jou past?

Vraag dan via de KPN Academy een TMA Talenten Analyse aan! 

Wil je niet alleen je eigen carrière een boost geven, maar jezelf ook ontwikkelen als coach of als coachend leiding gevende?

Ga dan het TMA Coach traject in en volg de opleiding tot  TMA gecertificeerd talent coach.

Ben je leidinggevende en wil je meer en beter kunnen anticiperen op de talenten van je medewerkers?

Vraag dan een managers account aan krijg toegang tot de waardevolle inzichten en praktische tips gebaseerd op de talenten van die medewerkers in jouw team die een talentenanalyse hebben gedaan.  

Speciaal voor jullie is er een KPN TMA Talent Management Systeem ingericht (www.kpntalent.nl) waar coaches en managers samenwerken om maximaal rendement uit het talent van de medewerkers van KPN te halen.

tam talenten

Wat zijn jouw talenten?

Nadat je via de KPN Academy jouw TMA talentenanalyse hebt opgestart en afgerond krijg je direct toegang tot jouw persoonlijke talentontwikkelomgeving. Om een TMA talentenanalyse te doen heb je geen budget nodig, maar wel toegang tot de KPN Academy.

Na afronding plan je een talentgesprek met een gecertificeerde TMA coach. Dat kan een collega zijn die hiervoor een opleiding heeft gevolgd (zie de lijst van actieve interne coaches onderaan) of een externe coach uit de KPN coachpool. Om van deze coaches gebruik te maken heb je IZB of afdelingsbudget nodig. Je kunt een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aanvragen met de coach die je geschikt lijkt.  

Er zijn 4 verschillende coachpakketten beschikbaar:

In jouw talentgesprek en eventueel opvolgende ontwikkelsessies kun je je specifieke ontwikkelvraag bespreken met een TMA gecertificeerde talent coach.

Welke functionaliteit biedt de online TMA talent ontwikkelomgeving jou?

Om te beginnen krijg je een jaar lang onbeperkte toegang. Na een jaar kun je deze via de KPN Academy eenvoudig – en zonder dat het ten koste gaat van je IZB – eenvoudig verlengen.

In de online ontwikkelomgeving zijn de uitkomsten van jouw TMA talentenanalyse vertaald naar praktische inzichten en adviezen. Dus gebaseerd op jouw talenten en specifiek voor jou. Dus met een handige doorvertaling van jouw talenten naar allerhande situaties variërend van bijvoorbeeld Samenwerken tot Thuiswerken. Je krijgt dus niet alleen inzicht in je eigen talenten maar ook advies hoe je die goed mogelijk voor je laat werken.

Ook tref je er meer dan 600(!) verschillende Workouts aan variërend van Beter brainstormen tot Delegeren en van Klantgerichter werken tot Leiderschap tonen. Elke Workout is een artikel en een oefening die je geheel zelfstandig kunt doen. In het talentgesprek kan je talent coach je helpen om te bepalen werken workouts voor jou nuttig zouden kunnen zijn.

Je kunt je talenten delen met anderen en die van anderen inzien. Als je jouw talenten met iemand deelt met iemand binnen KPN en die persoon deelt ze ook met jou (omdat hij of zij zelf een ook TMA Talentenanalyse heeft gedaan) dan krijgen jullie beiden advies hoe jullie er samen het beste van kunnen maken in de onderlinge samenwerking en communicatie. Je kunt je talenten ook delen met iemand van buiten KPN of met iemand die zelf (nog) geen TMA talentenanalyse heeft gedaan.

Ook is er de mogelijkheid om feedback te vragen op je talenten en als je coach een Competentieprofiel voor je aanmaakt (vraag erom!) dan kun je zelfs ook feedback vragen op je competenties. Zo’n competentie analyse op basis van 360 feedback is veel uitgebreider en geeft ook inzicht in je performance,

Handig is dat de hele interface en navigatie van de talent ontwikkel portal is gemaakt voor je mobiel. Je persoonlijke ontwikkelomgeving heb je dus altijd bij je.

TMA ontwikkelmodule

De opleiding tot TMA talent coach

De opleiding tot TMA talent coach is interessant voor chapter coaches, managers, P&O medewerkers, recruiters, coaches, consultants en projectleiders en kun je eenvoudig bestellen via de KPN Academy. De opleiding heeft een doorlooptijd van maximaal 2 maanden en kent 3 trainingsdagen. Tussendoor oefen je met testkandidaten en bereid je de volgende trainingsdag voor.  De opleiding wordt afgesloten met een examen en bij goed gevolg met een certificaat. Na een half jaar heb je nog een intervisie sessie. Waarna je kan besluiten door te gaan voor de vervolg opleiding tot team coach.

Na afloop van de training beschik je over de kennis om TMA gevalideerde ontwikkel adviezen te verstrekken. Daadwerkelijk ontwikkelen van de coaching- en adviesvaardigheid om dit ook goed te kunnen doen vergt dan vooral ervaring: een TMA talent coach voert op jaarbasis minstens 10 TMA talentgesprekken. Door jezelf aan te melden voor de KPN coach pool (zie hieronder) kan dat snel gaan.

Voor meer informatie over de traning download het document Informatie TMA certificering training.

KPN coaches

De opleiding tot TMA team coach

De opleiding tot TMA team coach is een vervolg opleiding van een dag. Deze opleiding is toegankelijk voor TMA talent coaches die tenminste een halfjaar ervaring hebben met het terugkoppelen en valideren van talenten analyses bij minstens 10 collega’s. Ook deze opleiding wordt afgesloten met een certificaat en de mogelijkheid zelf team analyses te gaan uitvoeren.

Na afloop van de training beschik je over de kennis om TMA in te zetten bij het trainen en ontwikkelen van teams.

TMA team training

Alle TMA gecertificeerde talent en team coaches worden opgenomen in het nationale register van TMA methode gecertificeerde professionals dat wordt bijgehouden door de uitgever van de TMA methode.

KPN TMA coach pool

Als je kiest voor een coach van KPN word je gematcht met een coach uit de interne pool. Of je hebt zelf al contact met een coach.

Je manager staat voor je,  je coach staat achter je.

Alle coaches werken volgens dezelfde basis methodiek en gebruiken hetzelfde begrippenkader. Zo wordt geborgd dat de de taal en instrumenten optimaal aansluiten op de bedrijfscultuur van KPN en ontstaat er interoperabiliteit: je kunt makkelijk overstappen.

NaamStatus

Sinds

Joop Boersgecertificeerd TMA team coach

juli 2021

Sander Bruchhausgecertificeerd TMA talent coach

juli 2023

Erik Brekelmansgecertificeerd TMA talent coach

juli 2021

Rens van Gennipgecertificeerd TMA talent coach

juli 2023

Melissa Liein opleiding

medio 2024

Peter van der Walgecertificeerd TMA talent coach

juli 2023

Mariet Felthuisgecertificeerd TMA team coach

juni 2022

Lex van der Walin opleiding

medio 2024

Ingrid van der Sandein opleidingmedio 2024
Marieke Turkenburggecertificeerd TMA talent coachmaart 2022
Mijke Passchiergecertificeerd TMA talent coachmaart 2022
Jeffrey Renesgecertificeerd TMA talent coachmaart 2022
Gea van Loongecertificeerd TMA talent coachmaart 2022
Michel Canter Visschergecertificeerd TMA talent coachmaart 2022
Kiona Brussegecertificeerd TMA talent coachmaart 2022
Wilma Sparlagecertificeerd TMA talent coachmaart 2022
Remmelt de Koninggecertificeerd TMA team coachmaart 2022
Michel van Loogecertificeerd TMA team coachmei 2022
Cyndia Dreessengecertificeerd TMA talent coachmei 2022
Marleen Ouwensgecertificeerd TMA team coachmei 2022
Nico de Vriesgecertificeerd TMA talent coachmei 2022
Sandra Fennemagecertificeerd TMA talent coachjuli 2022
Bianca Staargaardgecertificeerd TMA team coach augustus 2022
Anthony Verbeekgecertificeerd TMA team coachnovember 2022
Rutger Barczukgecertificeerd TMA team coachnovember 2022
Boy Kuypergecertificeerd TMA team coachdecember 2022
Harm Oldegecertificeerd TMA team coachdecember 2022
Fred Stengewisgecertificeerd TMA team coachdecember 2022
Mirkan Davarcigecertificeerd TMA team coachdecember 2022
Brahim Lagouigecertificeerd TMA talent coachjuli 2023
Ernst Doorneboschgecertificeerd TMA team coachdecember 2022
Evelien de Jonggecertificeerd TMA team coachdecember 2022
Stephan Vissergecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Rutger Dijkstragecertificeerd TMA talent coach februari 2023
Gracita van Engelgecertificeerd TMA talent coachfebruari 2023
Frank van den Berggecertificeerd TMA talent coachfebruari 2023
Sonja Knipgecertificeerd TMA talent coachfebruari 2023
Conny Schutgecertificeerd TMA talent coachfebruari 2023
Noortje ten Hoopegecertificeerd TMA talent coachfebruari 2023
Arjen Kwint gecertificeerd TMA talent coachdecember 2022