Pownews reporter Rutger Castricum had gisteren weer een mooie scoop: Kamervoorzitter Gerdi Verbeet wil dat haar geachte afgevaardigen stoppen met twitteren tijdens het debatten. Aanleiding was een tweet van Hero Brinkman kort voor het debat. Bekijk de uitzending hier (item begint na 8:30 minuten)

Ik ben het helemaal niet eens met Mevr. Verbeet. Het zijn toch _volks_vertegenwoordigers. Kamerleden zouden juist verplicht moeten worden om twitter te gebruiken. Het is immers een uitstekende manier om rechtstreeks in contact te zijn met de mensen die je vertegenwoordigt. Niet alleen in verkiezingstijd maar juist in de periode erna. Arme Verbeet, in plaats van twitter aan te grijpen als een middel om de burger meer bij de politiek te betrekken, roept ze de Kamerleden op toch eens op te houden met dat getwitter. Wel met een prachtige zin “je kunt je twittertje toch wel even ophouden”.

Verbeet lijdt aan typische kwaal van de machthebbers. Het middel is belangrijker dan het doel. Niet de belangen van de burger staan centraal maar het debat waarin het over het die belangen gaat.