Ik ben er van overtuigd dat een bedrijf zo succesvol is als de mensen die het aan zich weet te binden. Toch zijn goede mensen alleen geen garantie voor succes.

Talent management definieer ik als het vermogen om de beste mensen niet alleen aan je te binden, maar er ook voor te zorgen dat hun talenten optimaal benut worden.

Binnenhalen en uitnutten van talent is waar het om gaat. Dit is de uitdaging voor iedere manager.

Ik zie dat veel ondernemers en managers het hiermee eens zijn, maar hun tijd voornamelijk besteden aan andere zaken. Vooral aan activiteiten die ze per se zelf willen doen, omdat ze anders niet het gevoel hebben dat het goed gaat. Het is een vicieuze cirkel. Hoe minder tijd je besteed aan talent management hoe drukker je het hebt. En als je druk hebt, heb je natuurlijk geen tijd voor talent management.

De kunst is om tijd vrij te maken voor die zaken die er echt toe doen. Kijk bijvoorbeeld eens wat Steve Jobs te zeggen heeft over het belang van talent management als optelsom van recruitment & assessment.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KuNQgln6TL0&rel=0]

Of denk je echt dat Tim Cook Steve 11 jaar geleden zelf een emailtje heeft gestuurd om te vragen of hij alsjeblieft voor Apple mocht komen werken?