Training Strategisch Selecteren op Talent

Talenten selecteren die aansluiten bij de behoefte van de klant!

 Business Meeting

Tijdens deze interactieve training voor Recruiters gaat u samen met vakgenoten aan de slag met termen als talent, intrinsieke motivatie, drijfveren en competenties. Doelstelling is om door in gesprek te gaan over drijfveren en talenten meer invloed uit te oefenen op de ”klik” van uw opdrachtgevers met een kandidaat.

 

De direct toepasbare kennis en handige tools zorgen ervoor dat u na afloop weet hoe u uw plaatsingsscore omhoog kunt brengen.

 

Verwachtingen van de training?

  • U leert over 3 vormen van strategisch selecteren: taakgericht, teamgericht en organisatiegericht. U oefent gesprekstechnieken om het functieprofiel scherp te krijgen, zodat u meer inzicht ontwikkelt in het profiel waar u klant naar op zoek op is.
  • U leert meer over talenten, drijfveren, voorkeursgedrag en intrinsieke motivatie en hoe u dit kunt matchen aan het profiel van de vacature.
  • U maakt kennis met de TMA persoonlijkheidsanalyse, het instrument waarmee u zelf ‘’assessment grade’’ voorspelling kunt geven over de te verwachten performance van de kandidaat in de functie.
  •  Na afloop van deze training ontvangt u een certificaat waarmee u gerechtigd bent om de TMA persoonlijkheidsanalyse zelfstandig in te kunnen zetten tbv eigen werving en selectie.

 

De training is één dagdeel. Datum op aanvraag.

 

Kosten
 €500, – (excl. BTWen inclusief 1 oefenlicentie ter waarde van €250,-)

Locatie
De training wordt gegeven bij Zipperz in Rotterdam

Deelnemers
Het maximum aantal deelnemers voor deze training is 12 deelnemers.

Direct inschrijven.
Wilt u deelnemen en meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: maartje@priman.nl

 

Deelnemers aan eerdere trainingen

Maartje MeestersMaartje (Manager Inventus): Bedankt voor de interessante training. Op de terugweg hebben Linda en ik het er nog uitgebreid over gehad. We zijn heel enthousiast geworden. We gaan nu een begin maken met de TMA binnen Inventus…

Verder wil ik jullie nog een compliment maken voor jullie open houding en professionaliteit. Hopelijk kunnen jullie nog meer mensen, recruiters enthousiast maken.

Kijk hoe het verder is gegaan binnen Inventus.

 

Ferdinand MolenaarFerdinand, (Franchise recruiter Koelewijn & Partners):  Top Cursus! Voorafgaand aan de ‘talent-training‘ ga je zelf het TMA assessment invullen. Daaruit blijkt voor mij dat ik gebaat ben bij orde & structuur. Niet raar dus dat ik erg enthousiast was over de opzet van deze training.

Er werden vooraf immers duidelijke verwachtingen geschept en elk onderdeel van de analyse werd uitvoering uitgelegd en toegelicht. Door strategische te selecteren en gebruik te maken van selectie tools, willen wij ons onderscheiden in de markt. Dus bieden wij onze opdrachtgevers nóg meer kwaliteit, continuïteit en stabiliteit in hun team!

 

Share: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Comments are closed.