Referentie case: I-Interim Rijk

I-Interim Rijk is opgezet als een intern detacheringsbureau van de Rijksoverheid, opgebouwd rondom een pool van hoogopgeleide ICT managers. Waar het Rijk traditioneel tijdelijke vacatures extern uitzet, wordt er nu dus eerst intern gezocht naar beschikbare en geschikte rijksambtenaren.

Voorheen werd er bij de rijksoverheid alleen intern gekeken binnen het eigen departement. Was er geen geschikte kandidaat beschikbaar, dan werd al gauw een inkooptraject gestart met een aanvraag die in de markt werd uitgezet. Dit gebeurde uitsluitend door middel van mantelcontracten met detacheringspartijen en resulteerde dus in externe inhuur. Elk van de mantelpartijen is in felle concurrentie met elkaar, wat ervoor zorgt dat er een duidelijke relatie is tussen de kosten en de kwaliteit. De oprichting van I-Interim Rijk heeft deze tendens doorbroken.

Voordat de aanvragen naar de mantelpartijen gaan, krijgt I-Interim Rijk de kans en twee weken de tijd om een interne kandidaat te vinden. Als dat leidt tot een goede match is externe inhuur niet meer nodig. Het is een van de maatregelen waarmee het kabinet Rutte zes miljard euro wil besparen door de Rijksoverheid efficiënter te laten werken. Als gevolg van politieke keuzes is er binnen de Rijksoverheid immers een grote dynamiek. Departementen worden samengevoegd, bij het ene ministerie moet fors worden bezuinigd en bij het andere worden juist weer allerlei nieuwe projecten in de steigers gezet. I-Interim Rijk speelt daar op in.

Lees meer:

  • Een artikel van Jan Prins en Dirk-Jan de Bruijn over I-Interim Rijk in het tijdschrift Controlling 2011, no 5. (pdf)

Het succes van de I-interim Rijk pool is mede gebaseerd op het structurele gebruik van de TMA methode voor selectie assessments en 360º beoordelingen.

Vul hieronder uw volledige naam en email adres in, u kunt de referentie dan direct downloaden.


Uw voor- en achternaam*

Uw zakelijke emailadres*Neem contact met ons op voor meer informatie, een gratis (online) demo, een afspraak of om een vraag te stellen. Wij zitten voor u klaar!

Share: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Comments are closed.