Succesgedrag Recruiter in kaart gebracht

Op basis van gedragsindicatoren voorspellen of iemand succesvol gaat zijn. 

Zeist 3 december 2014 – In het KNVB sportcentrum in Zeist heeft PRiMAN vandaag het profiel van de ideale recruiter gepresenteerd. In dit profiel is in kaart gebracht welke gedragingen het succes bepalen voor de functie van recruiter.

 

Maarten van der Zanden, projectleider van het onderzoek: ‘Een recruiter werft en selecteert personeel voor openstaande vacatures. Op basis van de input van 60 verantwoordelijke recruiters van verschillende organisaties zijn 252 mogelijke gedragsindicatoren terug gebracht tot de kern van de functie. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van de TMA methode’.

Ideale corporate recruiter

Download de kerncompetenties en gedragsindicatoren van de corporate recruiter.


Uw voor- en achternaam*

Uw zakelijke emailadres*

De kern van het ideale recruiter profiel is opgebouwd aan hand van 25 indicatoren verdeeld over 7 competenties. Het profiel kan worden ingezet bij het monitoren van het eigen functioneren en bij het werven en selecteren van collega’s.

Ideale bureau recruiter

Download de kerncompetenties en gedragsindicatoren van de ideale bureau recruiter.


Uw voor- en achternaam*

Uw zakelijke emailadres*

Maarten van der Zanden: ‘Per organisatie heeft iedere rol zijn eigen nuances, zoals ook te zien valt in het onderscheid tussen de corporate en bureau recruiter. Het profiel is dus een goede basis om mee te werken. Als mensen namelijk het juiste gedrag laten zien, is de kans op succes het grootst. Wanneer dit profiel wordt gebruikt voor de werving en selectie van een recruiter is het succes van de aanname sterk verbeterd’.

 

Share: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone
Maarten van der Zanden

About Maarten van der Zanden

HR consultant bij PRiMAN Talent Performance. Recruitment specialist, Trainer en Coach. Sportfanaat met de visie talent is motivatie.
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *