Oscar van Veen

Associate Partner van PRiMAN.

Sparring partner voor ondernemers, managers & directeuren.

  • – Expert Digitale Transformatie
  • – Adviseur bij veranderingstrajecten
  • – Interventie specialist
  • – Brengt organisatiedoelstellingen en talenten in lijn
  • – Conflicthantering

Na 18 jaar bestuurt hij als mede-eigenaar/-oprichter zijn bedrijven Mangrove en recentere startup Notificare meer van op afstand. Zo heeft hij tijd voor zijn passie: Organisaties en hun mensen in lijn krijgen.

 

Zijn motto is eenvoudig:  “Ze lopen er toch rond, gebruik ze dan ook!”
En voor de medewerkers:  “Je loopt er toch rond, doe waar je goed in bent en beter in wil worden!”

—– Oscar hierover:

Voor mij begint het met de organisatiedoelstellingen. Je zit met z’n allen bij elkaar om iets te bereiken. Als teamlid (dat is inclusief de manager) ben je aangenomen omdat je hierin kan bijdragen. Wat precies, dat is afhankelijk van je rol en de bijbehorende verwachtingen: Je drijfveren moeten in lijn liggen met de in jouw rol verwachte competenties. Doen ze dat niet, dan loop je leeg op het werk – hoewel je er misschien best goed in bent – of krijg je het niet voor elkaar het onder de knie te krijgen. Doen ze dat wel, dan kun je makkelijk performen en krijg je energie, terwijl je effort levert.

Da’s mooi, maar wat dan als het allemaal niet (helemaal) aansluit? Dan is er werk te doen voor zowel de medewerker als diens leidinggevende om een fit te vinden. Of snel te beslissen uit elkaar te gaan zodra dit niet lukt: Elkaars tijd en energie niet verdoen.

  • Het boven water krijgen en bespreekbaar maken van onderliggende drijfveren;
  • Het vervolgens in lijn krijgen van mensen met de organisatiedoelstellingen;
  • Het niet altijd makkelijke proces om dit te doen en soms te moeten beslissen níet met elkaar verder te gaan;

Daarbij help ik graag. Individuen en teams; directie, managers en medewerkers; altijd vanuit de organisatiedoelstellingen.

—– Uit de media:

Oscar van Veen heeft net als opvallend veel ondernemers sport op hoog niveau bedreven: Hij basketbalde eredivisie in Nederland en Google laat zien dat hij zich ook in de denksport niet onbetuigd laat: Grootmeester en voormalig Nederlands jeugd-kampioen schaken.  (RED: dat schaken is niet waar = een name-double. Niet alles geloven wat in de krant staat… :-))

Tijdens zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam hoorde hij in 1993 dat er zoiets als ‘internet’ bestond. Een zoektocht op de computer, cursussen HTML volgen en geven en een zelf geformuleerde stage-opdracht resulteerde in het opzetten van een internet-businessunit van een computerbedrijf in 1996. Dit deed hij samen met studievriend Robert Leefmans. In de zomer van 1997 runden ze samen in Curacao de zeilschool van voormalig Olympisch zeiler Henk van Gent, die zelf zijn hoofdvestiging aan de Kralingse plas in Rotterdam runde. Tijdens de maanden op Curacao besloten ze bij terugkomst te verzelfstandigen en bedacht Oscar de naam van het bedrijf: Mangrove. Toen nog met de toevoeging IC&D: Internet Consultants & Designers.

Na het afronden van de studie in 1997, begon de uitbouw van Mangrove. Anno 2012 gerekend tot de absolute top full service internetbureaus van Nederland. Derde partner binnen Mangrove is Roel Schiefelbusch, die na een fusie met het Dordtse bedrijf Think Ahead in 2004 het directiekoppel tot een sterk trio maakte.

In 2002 werd Mangrove in de Quote Finance genoemd in een zeer kort rijtje ‘Internetwinnaars’ nadat het klappen van de internetbubbel een slachting teweeg had gebracht in het .Com landschap. Dit kleine groepje internetondernemers richtte nog dat jaar Platform InternetBureaus Nederland (www.pibn.nl) op, om de branche voorzichtig weer een positief gezicht te geven. In 2011 zwaaide Oscar af als bestuurslid: Inmiddels is PIBN een branche- en ondernemersvereniging van de 50 meest toonaangevende internetbureaus van NL.

Oscar schuwt ‘vreemde’ combinaties niet als hij probeert de taart te vergroten door mensen aan elkaar te koppelen. Vanuit zijn rol in de Raad van Advies van het Amsterdam Symphony Orchestra, liet hij hen in 2004 een avond voorbereiden samen met toenmalig ‘house’ dj 100% Isis.

In weer een andere wereld dook hij op toen hij de online campagne ondersteunde die in 2006 binnen de VVD werd gevoerd tussen nu demissionair president Rutte en toenmalig minister Verdonk. Met laatstgenoemde en oa Kay van de Linde, BKB acadamy, introduceerde hij Politiek 2.0 in NL: niet veel later in Amerika echt goed uitgevoerd door het campagneteam van Obama. Oscar werd onder meer door kamervoorzitter Gerdi Verbeet geraadpleegd als adviseur. Saignant detail is dat Mangrove tegelijk werkte (en nog werkt) voor PvDA Nederland.

Ook maatschappelijk is Oscar actief: Hij is lid en past President van internationale vrijwilligersorganisatie Kiwanis, afdeling Rotterdam met als doelstelling; serving the children of the world.

Overige wapenfeiten oa:
. Vice-president ppi Rotterdam Central District
. Raad van Toezicht Diergaarde Blijdorp Rotterdam
. Bestuurslid Rotterdam Media Fonds (voorheen Rotterdam Film Fonds)
. co-fouder en bestuurslid Verenigde Ondernemers Scheepvaartkwartier
. Raad van Advies HOPE entrepreneurship (EUR, TU Delft, Leiden University)
. Sponsor en adviseur JongOndernemen.nl
. Gast-docent op EUR en HRO

Oscar live volgen:
LinkedIN.com/in/oscarvanveen
Twitter.com/oscarvanveen
Facebook.com/oscarvanveen

 

 

 

 

 

 

 

 

Share: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Comments are closed.