Gesprek tussen 2 talentvolle mensen

Op zondagavond in de winter zoeken de boeren een vrouw. Dat levert populaire televisie op. Met soms ook prachtige inzichten. Beter dan Theo en Nancy in Boer zoekt Vrouw een hoge respectievelijk lage score op de drijfveer Confrontatie illustreren kan ik het niet.

2 minuten mooie en leerzame televisie.

TMA methode Drijfveer Confrontatie

In het gesprek tussen Theo en Nancy komt de drijfveer Confrontatie heel scherp naar voren. Bij Theo is deze drijfveer zwak ontwikkeld, bij Nancy juist heel sterk. Theo heeft talent voor Diplomatie, Nancy voor Assertiviteit.

Talent betekent dat ze voor dit aspect van hun persoonlijkheid beiden niet erg de neiging hebben hun omgeving van invloed te laten zijn. Het talent laten zien voelt voor beiden natuurlijk aan.

Beiden hebben moeite het gedrag van de ander te accepteren omdat het zo anders is dan hun eigen voorkeursgedrag. In die herkenning zit vaak ‘de klik’. In de complementariteit zit vaak de toegevoegde waarde.

Confrontatie is één van de 22 TMA methode drijfveren.

Share: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

About Jan Prins

Oprichter en Managing Partner van PRiMAN. Actief als performance coach & consultant. Heeft de focus op RIO: Reorganiseren, Innoveren & Optimaliseren. Bel mij direct op 06 50 637235 of jan@priman.nl Meer over Jan.
Tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Gesprek tussen 2 talentvolle mensen

  1. 2 minuten mooie en leerzame televisie. Kijk het terug op uitzending gemist. https://t.co/zCrnOs6ifJ

  2. RT @snirpjan http://t.co/f1fOLsH14f #talent voor assertiviteit en talent voor diplomatie. Waar Boer zoekt vrouw #boeiend wordt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *